• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

AİLE OKULU PROJESİ’ NDE KAÇ VELİYE EĞİTİM VERİLDİ?

22.11.2022 14:09
AİLE OKULU PROJESİ’ NDE   KAÇ VELİYE EĞİTİM VERİLDİ?
Projenin Gümüşhane ilindeki uygulama durum nedir? Şu ana kadar kaç veliye bu eğitim verildi? Proje çıktıları nelerdir? Projenin bu yılki hedefi nedir?

 AİLE OKULU PROJESİ’ NDE

 KAÇ VELİYE EĞİTİM VERİLDİ?

Projenin Gümüşhane ilindeki uygulama durum nedir? Şu ana kadar kaç veliye bu eğitim verildi? Proje çıktıları nelerdir? Projenin bu yılki hedefi nedir?

Aile Okulu Projesi,  Millî Eğitim Bakanlığı’nca ağustos ayı sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 81 ilde başlatıldı.

Toplum için büyük risk oluşturan ve son yıllarda giderek artan sorunları öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile aşabilmek, bu sorunlarla baş edebilmenin yollarını hep birlikte bulabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan “Aile Okulu Projesi” tüm illerde uygulanıyor.

Bu amaçla 19-23 Temmuz 2022 tarihleri arasında Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde yapılan hizmet içi eğitime Ağrı, Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli ve Van illerinden 160 öğretmen ile birlikte yurtdışında görevli 90 öğretmen ile birlikte toplam 250 öğretmen katıldı.

Aile Okulu Projesi kapsamında ailelere eğitim vermek üzere 81 ilden gelen gönüllü öğretmenlerin katılımı ile Erzurum, İzmir, Mersin Hizmet içi Eğitim Enstitülerinde düzenlenen kurslarda 1052 öğretmen eğitici eğitimcisi olarak yetiştirildi.

1052 öğretmenin bulundukları illerde halk eğitimi merkezleri aracılığıyla açılan kurslarla toplamda 48.152 öğretmene eğitici eğitimi verildi.

Eğitici eğitimcisi ve eğitici olarak eğitim alan öğretmenler ise okullarında ailelere Aile Okulu Eğitimi vermeleri planlandı.

8 ana başlıkta ve 44 saat olarak verilmesi gereken eğitimlerle aile yapısını olası risklere karşı daha korunaklı hale getirmek hedefleniyor.

PROJE GÜMÜŞHANE’DE NASIL İŞLİYOR?

“Aile Okul Projesi”nin Gümüşhane ilindeki okullarda uygulanışı hakkında Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu güne kadar herhangi bir kamu bilgilendirmesi ve basın bilgilendirmesi yapılmadı.

Projenin ilimizdeki okullarda uygulama şeklini, uygulama programlarını, uygulama sürekliliğini merak ediyoruz. Şu ana kadar kaç veli bu eğitime alındı. Proje uygulama çıktıları nelerdir. Projenin bu yılki hedefi nedir?

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin konu hakkında bilgilendirme yapmaları halinde biz de bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmış olacağız.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim