• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 16 °C

AİLE HEKİMLERİ PROTESTODA

04.12.2013 15:51
AİLE HEKİMLERİ PROTESTODA
Gümüşhane’de Aile Hekimleri Derneği üyesi doktorlar Sağlık Bakanlığının birinci basamak sağlık hizmeti veren Aile Hekimleriyle ilgili uygulamalarını protesto etmek için bir gün boyunca hasta bakmadı.

Türkiye Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından alınan karar gereği tüm ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de nöbetçi hekimler bırakmak kaydıyla bugün hasta bakmadıklarını ifade eden Gümüşhane Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Osman Kaçıran, “Sessizliğimiz güçsüzlüğümüzden değil, terbiyemizden kaynaklanıyor” dedi.
Dernek üyesi doktorlarla bir basın açıklaması yapan Kaçıran, “Sağlıkla yaşayan ve sağlıkla yaşlanan Türkiye için, Aile Hekimliğinin bitirilmemesi için 4 Aralık’ta kapalıyız” parolasıyla bir günlüğüne hasta bakmadıklarını söyledi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI GİTTİKÇE ARTAN BİR ORANDA HUZURSUZLUK ORTAMI OLUŞTURUYOR”
Sağlık Bakanlığının Aile Hekimleri ve sağlık çalışanları için gittikçe artan bir oranda sürekli huzursuzluk ortamı oluşturduğunu öne süren Kaçıran, “Bizler her durumda bu vatana ve bu millete hizmet etmiş, hiçbir zaman işten kaçmamış, hocalarından öğrendiklerini en iyi şekilde uygulamaya çalışmış hekimleriz. Asla kavga ve iş bırakma eylemi yapacak insanlar değiliz.” dedi.

“GÖREVİMİZİ SEVEREK VE LAYIKIYLA YAPMAMIZI ENGELLEMEK İSTİYORLAR”
Kaçıran, “Görevimizi severek ve layıkıyla yapmamızı engellemek istiyorlar. Bugüne kadar devlet ve millet terbiyesi almış, bu ülkede ilk yüzde 5’lik bir dilime giren, haklarını hep diyalogla sürdürmek için çalışmış hekimleri artık bundan sonra kimse küçümseyemeyecek. Hekimin kalmadığı yerlerde hasta da bakarız, nöbette tutarız. Adana depreminde 48 saat durmadan görev yaptığımız gibi Gölcük depreminde 9 gün toprağın üzerine serili bir kartonun üzerinde hizmet vermesini de bildik. Büyüklerime seslenmek istiyorum. Kimse bizim memleketimize ve insanımıza hizmet duygumuzu sınamaya kalkmasın. Kimse hekim olmadan bu hizmetin sürdürülebileceğini aklının ucuna bile getirmesin. Kimse bizi Yunanistan’dan hekim getirmekle tehdit edebileceğini düşünmesin. Yarın polisler seslerini yükselttiğinde polis mi getireceksiniz? Yarın çöpçüler seslerini yükselttiğinde çöpçü mü getireceksiniz? Yarın Fırın işçileri seslerini yükselttiklerinde fırın işçisi mi getireceksiniz? Olay bu mudur? Birilerinin yerine birilerini getirmek midir? Bizi Yunanistan da ekonomik zorluk çeken meslektaşlarımızla mı tehdit ediyorsunuz? İlaç harcamaları kendini katlarken, hastane harcamaları kendini katlarken birinci basamak hekimlerini aynı yerde saydırarak bütçe açığını mı kapatmaya çalışıyorsunuz?” dedi.

“BUGÜN, 2006 YILINDAKİ ÜCRETTEN YÜZDE 20 DAHA AZ MAAŞ ALIYORUZ”
Aile hekimlerinin uygulamanın başladığı günden itibaren ücretlerinin sürekli azaldığını, 2006 yılındaki maaşlarına göre yüzde 20 daha az maaş aldıklarını fakat Bakanlığın sürekli iş yüklerini artırdığını dile getiren Kaçıran, birinci basamak sağlık hizmeti veren Aile Hekimleri ve buralarda çalışan sağlık personeli sayesinde Türkiye’nin anne ve bebek ölüm hızlarını en hızlı düşüren ilk 10 ülke arasına girdiğini, aşılamada yüzde 98’lere ulaştıklarını söyledi.

“SAHANIN SESİNİ DUYUN”
Bir günlük iş bırakma eyleminin ardından yine eskiden olduğu gibi çalışmalarına devam edeceklerini ve üzerlerine düşen görevleri yapmaya devam edeceklerini dile getiren Kaçıran, Sağlık Bakanlığına seslenerek, “Sahanın sesini duyun, sizler de üstünüze düşen görevlerinizi yapın.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÜCRET POLİTİKASI 5 YILDIR HEP GERİYE GİDEN TEK MESLEK GRUBUYUZ”
Türkiye’de ücret politikasında 5 yıldır hep geriye giden tek meslek grubunun Aile Hekimleri olduğunun altını çizen Kaçıran, “Sağlık Bakanlığının son yönetmelik taslağında iş yükümüz artırılıp ücretlerimizde düşürülecek. Biz buna karşıyız. Yönetmelik çıkacaksa ortak olarak federasyonla bir araya gelerek yapabilirsiniz. Bu uygulamalar böyle devam ettiği müddetçe bizim de eylemlerimiz devam edecek.” dedi.
 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim