• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

AGD Mekke’nin Fethini Kutladı

23.01.2020 10:40
AGD Mekke’nin Fethini Kutladı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Mekke’nin fethinin 1389.yıldönümünü Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği programla kutladı. Programda ayrıca Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Mekke’nin fethinin 1389.yıldönümünü Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği programla kutladı. Programda ayrıca Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra Kemaliye Camii İmam Hatibi Tayfur Dal Kur’an-ı Kerim Tilaveti yaptı.

Kur’an tilavetinin ardından kürsüye çıkan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, yaptığı selamlama konuşmasında bir kardeşler topluluğu olduklarını belirterek, “Bu salondakiler, bu salonda bulunmayanlar, 82 milyon Türkiye, 1 milyar 800 milyon tüm dünya Müslümanları, biz bir kardeşler topluluğuyuz. Aynı zamanda bu gezegende yaşayan 7 milyar 800 milyon insan, hepimiz aynı erkek ve kadının torunlarıyız. Hepimiz Hazreti Adem(as)’ın torunlarıyız. Cihat, kan dökmek, savaş çıkarmak, bir yerleri işgal etmek değildir. Bilakis kan dökülmesin, barış olsun, işgaller olmasın diye gece gündüz çalışmaktır. Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlara faydalı olmayı inancımızın gereği sayan bir topluluğuz” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği olarak geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde tüm liselerde ve imam-hatiplerde siyer-i nebi yarışması düzenlediklerini hatırlatan Şenel, “Gençlerimizin Efendimiz(sas)’in ahlakını,  yaşamını, mücadelesini yakından tanımlarını hedefledik. Bu yarışmaya katılımlarından ve ilgilerinden ötürü hem tüm gençlerimize hem de bu gençlerimizin öğretmenlerinde ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Ortaokullarda ülke genelinde oluşturduğumuz Kaşif Grupları ile öğrencilerimizi hem kitapla buluşturuyoruz hem de onlara temel değerlerimizi anlatıyoruz. Hem Lise öğrencileri ile hem de ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Kitap kritikleri ve sinema günleri ve farklı sosyal etkinlikler bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Ayrıca genç kardeşlerimizin okul derslerine yardımcı oluyoruz. Her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyoruz. Efendimiz (sas)’in hayatını daha yakından tanıma fırsatı veriyoruz. Yüzme, binicilik, tarihi mekânları ziyaret, sportif müsabakalar, çadır kampları gibi etkinlerle bu ortaokullu, liseli gençler arasında kardeşlik, merhamet, paylaşmak gibi temel değerlerimizin kuvvetlenmesine katkıda bulunuyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik barınma ve burs imkânları sağlamaya devam ediyor. Ülkemizin tüm üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

AGD Gümüşhane şubesi Lise Komisyonunun düzenlediği “Zulüm Altındaki İslam Coğrafyası” adlı gösterinin ardından sinevizyon izlettirildi.

Fatsa’dan Gümüşhane’ye gelen Recep  Uzun tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma gerçekleştirildi.

Mey ve ilahi korosunun gösterisini sahnelemesinin ardından Siyer-i Nebi sınavında Gümüşhane İl  5. si Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nden Firdes Pala’ ya İl Milli Eğitim  Şube Müdürü Oltan Balyemez ödülü yarım gram altını, Gümüşhane İl  4. sü  Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nden Berkan Polat’a  AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sebahattin Uçar ödülü 200 TL’yi, Gümüşhane İl  3. sü Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nden Umut  Günay’a  Saadet Partisi İl Başkanı Akın Demir  ödülü 300 TL’yi, Gümüşhane İl 2. si Kürtün İMKB  Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Tuğba Köse’ye Gümüşhane Memur-Sen Şube Başkanı Musa Uncu ödülü 400 TL’yi, Gümüşhane İl  1. si  Şiran Fen Lisesi’nden Zeynep Çetinkaya’ya   İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Çiftçi ödülü 500 TL’yi takdim etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim