• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 10 °C

Ağaç Yeniden Başkan

18.02.2020 10:53
Ağaç Yeniden Başkan
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. olağan il kongresi gerçekleştirildi. Tek adaylı kongrede mevcut başkan Bedri Ağaç, yeniden Gümüşhane İl Başkanlığı görevine seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. olağan il kongresi gerçekleştirildi. Tek adaylı kongrede mevcut başkan Bedri Ağaç, yeniden Gümüşhane İl Başkanlığı görevine seçildi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. CHP belgeseli izlenmesinin ardından raporların ibralarının ardından oy kullanımına geçildi. Mevcut başkan Bedri Ağaç, 63 oyun 60’ını alarak yeniden başkan seçildi.

Kongrede konuşan Ağaç, “Tüm gücümüz ile bir mücadele veriyoruz ve bu mücadele birlik ve beraberlik içinde bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Bugün yeni bir il yönetimi oluşturuyoruz. Yeni yüzler ve yeni motivasyonlarla başarılı olmaya gayret edeceğiz. Görevi devraldığımız günden bugüne kadar elimizden geldiğince en üst derecede performans göstererek çalışmaya ve her kesimden vatandaşa dokunmaya gayret ettik. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 4 yıl içinde partimizin bütün eksiklerini tamamladık” dedi.

Gümüşhane’nin kurtuluşunun 102. yılı münasebeti ile Gümüşhane’de birtakım ziyaretlerde bulunan Binali Yıldırım’ın konuşmasına değinen Ağaç, “Gümüşhane’de sorunlarımız çok. Binali Yıldırım Gümüşhane ziyaretinde gerçekleştirdiği konuşmada buranın güllük gülistanlık olduğunu söyledi. Her şey tozpembeymiş gibi gösterdi ama öyle değil maalesef. Binali Yıldırım, Gümüşhane’ye 15 Milyon TL yatırım yaptık bunun 8 milyon TL’si tünellere harcandı dedi ancak biz yapılmasın demiyoruz ama pahalıya yapmalarına karşıyız. Bana sorarsanız yapılan yeni çevre yolu Gümüşhane’ye güç kaybettirdi. Eskiden yolu Gümüşhane’den geçen insanlar mola için burada dururlardı, şimdi ise Gümüşhane’yi pas geçiyorlar. Bu 8 Milyon TL’lik yatırım Gümüşhane’ye ne kazandırdı derseniz, bence hiçbir katkısı olmamıştır” diye konuştu.

Konuşmasında Gümüşhane’nin sorunlarına dikkat çeken Ağaç, “Gümüşhane nüfusu azalan iller arasında. Ekonomimiz ve eğitim kalitemiz çok kötü, sağlık konusunda da ciddi sıkıntılarımız var. 4 senedir yeni devlet hastanesini açamadılar 40-45 milyon TL’yi çöpe attılar. Devlet hastanesi artık ihtiyaçlara cevap veremiyor. Beledi hizmetleri de hiç iyi değil. Temel belediyecilik hizmetlerinden vatandaş gerektiği kadar yararlanamıyor. Gümüşhane’de maalesef siyasi rant üzerine kurulu bir düzen işliyor” ifadelerini kullandı.  

Kongrede adaylıktan çekilerek mevcut başkan Ağaç’ı destekleme kararı alan Rıdvan Eryılmaz ise “Cumhuriyet Halk Partisi sadece siyasi bir partisi değildir. Partimiz emperyalizme karşı mücadele vererek yok olmuş bir ulusu tekrar diriltmiştir. 100 yıldır süren demokrasi geleneğimizi bir yüzyıl daha ileriye taşımak istiyoruz. İnşallah önümüzde yapılacak olan en yakın seçimlerde şehrimiz adına istediğimiz sonucu alabiliriz”  ifadelerini kullandı.  

Ağaç’ın yeni yönetim kurulunda Pakize Altuntaş, Hüseyin Ataç, Arzu Ay, Uğur Aydın, Yahya Bayır, Veysel Bıçakçı, Belgin Çakır, Özgür Deniz Demir, Serdar Eleman, Mustafa Eroğlu, Ahmet Harmancı, Alparslan Ilgaz, Zehra Demet Karabiber, Cemal Keleş, Birgül Kiraz, Sadık Koca, Özenç Oruçoğlu, Habil Palancı, Yaşar Taşdemir ve Yaşat Temel Turhan yer alırken, disiplin kurulunda Av. Selen Simge Ay, Yaşar Bağbancı, Hacı İsmail Demirel, Mustafa Karaaslan, Erol Karabiber, Sezai Özener, Özge Taşdemir, Selim Metin Tungul ve Av. Kemal Soydaş, üst kurultay delegeliklerine ise İhsan Çak, Nihat Mallı, Tekin Saraçoğlu, Bünyami Zengin seçildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim