• BIST 9530.47
  • Altın 2476.955
  • Dolar 32.4195
  • Euro 34.71
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 29 °C

AĞAÇ ‘GELİYORUM’ DEDİ

15.10.2018 15:47
AĞAÇ ‘GELİYORUM’ DEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Gümüşhane İl başkanı Bedri Ağaç, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Gümüşhane Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. CHP il yönetiminden 4 kişi daha İl Genel Meclisi üyeliği için partisinden istifa etti.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Ağaç, partilerinin yerel seçimlerle ilgili genelgesi gereği aday adayı olarak müracaat etmek isteyen yöneticilerin bugün istifa ederek başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Yönetim kurulu ile yaptıkları toplantı sonucunda kendisi ve 4 yönetim kurulu üyesinin yerel seçimlerde aday olmak için partilerinden istifa ettiklerini ve istifaları parti genel merkezine gönderdiklerini kaydeden Ağaç, “Ben ve 4 arkadaşım Serdar Eleman, Raif Yalçın, Selma Saraçoğlu ve Metin Selim Tungul Yönetim Kurulu üyeliklerinden istifa ettik. İstifalarımızı genel merkezimize gönderdik. 19 Ekim'e kadar da resmi müracaatlarımızı yapacağız. Ondan sonrada CHP Genel Merkezi'nin bunu resmi olarak ilanını bekleyeceğiz. Şu anda yerel seçimlerde 4 arkadaşım il genel meclisi için ve ben de Gümüşhane Belediye Başkanı aday adaylığı için il yönetiminden istifa ettik” dedi.

Ağaç, partilerinin genelgesi gereği istifa eden il başkanlarının yerine seçim yapılmayacağını belirterek İl Başkan Yardımcısı olan Mustafa Karaslan'ın il başkanlığına vekalet edeceğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanlığı aday adaylığıyla ilgili amacının Gümüşhane’yi ‘daha yaşanılır bir hale’ getirmek olduğunu, Gümüşhane’nin efsane Belediye Başkanlarından merhum Sebahattin Aytaç’tan 40 yıl sonra Gümüşhane’yi yeniden sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla buluşturmak olduğunu kaydeden Ağaç, “Gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarına da hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Amacım; onların bıraktığı yerden mücadeleye devam etmek çok daha temiz, yeşil, düzenli, üreten, istihdam sağlayan, gelir yaratan, her kör kuruşu özenle titreyerek kullanan, adil, tarafsız ve herkese eşit mesafede, kimsenin adamı olmayan, dar bir grubun değil tüm halkın ve özellikle de masum ve mazlumların çıkar ve menfaatlerini koruyan ve savunan; sorunları çözülmüş, daha modern ve daha yaşanılası bir kent oluşturmaktır. Kenti; ortak akıl ve insan odaklı yönetme anlayışı ile yöneteceğiz. Her şeyi bilirim anlayışına asla kapılmadan, her türlü yapıcı öneriye ve eleştiriye açık olarak; sivil toplum örgütleri, Kent Konseyi, Muhtarlar, Dernekler, Kanaat Önderleri, Esnaf ve Sanatkarlar, ticaret erbabı, İşçi, memur, emekli, öğrenci; kısacası tüm kent yaşayanları ile iletişim kurarak ve onları söz sahibi kılarak; karar alma mekanizmalarını çalıştıracağız. Hiç yüksünmeden, komplekse kapılmadan, yönetme iradesini karar alma sürecinde paylaşacağız. Paylaştıkça büyüyen ve çoğalan değerler yaratacağız. Art arda değil, yan yana yürüyeceğiz. Söz veriyorum; hepinizin Belediye Başkanı olacağım ve “birlikte; GÜMÜŞHANE çok daha güzel olacak” dedi.

Bedri Ağaç Kimdir?

Gümüşhane'de 1966'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi Gümüşhane'de tamamladı. Sonra sırasıyla Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu ve Kara Kuvvetleri Ulaştırma Okulunu bitirdi. 20 yıl süre ile TSK Kara Kuvvetlerinde; Takım, Bölük, Tabur ve Kıt'a komutanlığı, Ulaştırma Okulu ve Lojistik Yönetim Okulu'nda öğretmenlik, Kolordu Karargahları ve NATO Karargahında, Plan subaylığı gibi görevleri başarıyla icra etti. Yaklaşık olarak bir yıl yurt dışında, ABD ve Almanya'da eğitim aldı. ABD’de Virginia TEC. Üniversitesine bağlı ALMAC’da (Army Logistic Manegement Collage)(Ordu Lojistik Yönetim Koleji) Üst Düzey Lojistik Yönetici Yüksek Lisansı Eğitimi aldı ve bu eğitimi Olağanüstü Başarı ile tamamladı. Almanya’da Lojistik Yönetici, Ulaştırma Planlama ve Evsahibi Ülke Destek Kurslarını, İspanya’da Standardizasyon Kursunu, Belçika’da Müttefik Yığınaklanma Planlama Kurslarını başarı ile tamamladı. İki yıla yakın bir sürede yurt dışında çeşitli görevlerde bulundu. 8 Aylık bir süre Hırvatistan’da Türkiye’yi temsilen Gümrük ve Ulaştırma Subayı olarak görev yaptı. Amerika, Almanya, Fransa, İspanya İtalya, Belçika, Hırvatistan. Bosna, Kosova ve Ukrayna’da çok sayıda uluslararası tatbikat, toplantı, seminer ve çalışmaya katıldı. Şerefle ve onurla hizmet ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerinden, hizmet süresini tamamlamayı mütakeakip Yarbay rütbesi ile kendi isteğiye emekli oldu. 2009 yılında CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı olarak seçime girdi. Oyları % 250 artırdı ancak seçilemedi. 2015 yılında kongrede CHP İl Başkanı olarak seçildi. İkinci Dönem 2017 Aralığında tekrar İl Başkanlığına seçildi. Çok iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Boşnakça biliyor. Ağaç, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim