• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 13 °C

ACİL OBSTETRİK BAKIM PROGRAMI SEKTÖRLERARASI İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

23.02.2024 12:22
ACİL OBSTETRİK BAKIM PROGRAMI SEKTÖRLERARASI İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Ülkemizde anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en önemli programlardan biri olan Acil Obstetrik Bakımı (AOB) programı, gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden acil durumla

ACİL OBSTETRİK BAKIM PROGRAMI SEKTÖRLERARASI İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Ülkemizde anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en önemli programlardan biri olan Acil Obstetrik Bakımı (AOB) programı, gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden acil durumlarda verilen hizmetler bütününü içeriyor. Bu program, 2009 yılında uygulamaya konmuş olup, yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve yüksek kalitede hizmetlerin sunulması yoluyla önlenebilir anne ölümlerini azaltmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, tüm doğumların sağlık kuruluşlarında, sağlık personeli tarafından, anne ve bebek dostu ortamlarda gerçekleştirilmesini sağlamak, önlenebilir anne ölümlerini azaltmak ve diğer sektörlerle işbirliği sağlamak amacıyla Acil Obstetrik Bakım Programı Sektörlerarası İşbirliği Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya sağlık sektöründen birçok paydaşın yanı sıra diğer sektörlerden temsilciler de katılarak, Acil Obstetrik Bakım Programı'nın hedeflerine ulaşılması için işbirliği ve koordinasyonun artırılması üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda, sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim, ulaşım, iletişim gibi alanlarda da önemli tedbirlerin alınması ve koordinasyonun sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Acil Obstetrik Bakım Programı'nın etkin bir şekilde uygulanması için tüm sektörlerin bir araya gelerek çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Acil Obstetrik Bakım Programı Sektörlerarası İşbirliği Toplantısı, anne ve bebek sağlığı alanında önemli bir adım olarak değerlendirilerek, toplumun sağlık seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Haber: Emirhan Kalyoncuoğlu

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim