• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

3 BİN 553 KİŞİYE ULAŞTI

13.04.2017 11:51
3 BİN 553 KİŞİYE ULAŞTI
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında yeni çipli kimlik kartları için başvurular Gümüşhane’de devam ediyor.

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında yeni çipli kimlik kartları için başvurular Gümüşhane’de devam ediyor.

Nüfus Müdürü Ruşen Kalaycı, mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak olan yeni kimlik kartına Gümüşhane’de 3 bin 533 vatandaşın başvurduğunu söyledi.

Gümüşhane’de Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’na müracaatta yoğunluk yaşanmadığını dile getiren Kalaycı, “Vatandaşlarımız ne zaman isterse kimlik kartı için müdürlüğümüze müracaat edebilir. Hafta içi akşam saat 17:00’dan 19:00’a kadar mesai yapıyoruz. Hafta sonları cumartesi Pazar saat 09:00’dan akşam saat 17:00’a kadar müdürlüğümüz açık bulunduruluyor. Vatandaşlarımız ne zaman isterse kimlik müracaatını yapabilir. Özellikle yaz aylarında kimlik kartına müracaatın yoğun olacağını düşünüyoruz”

Ankara’daki yoğunluktan dolayı bazı vatandaşların yeni kimlik kartlarının basımının geciktiğini ifade eden Kalaycı, şunları söyledi:

“Bazı vatandaşlarımızın kimlik kartlarının gelmesi yoğunluktan dolayı gecikiyor. Adreste bulunmayan vatandaşlarımızın kimlik kartları PTT kargo aracılığıyla Nüfus Müdürlüğüne getiriliyor. Bizde vatandaşları cepten arayarak kimlik kartının Nüfus Müdürlüğü’nde olduğunu beyan ediyoruz. Vatandaşlarımıza imza karşılığında kimlik kartlarını teslim ediyoruz. Büyük şehirlerde büyük yoğunluk var. Gurbetçi hemşerilerimiz yaz tatili için buraya geldiğinde burada yoğunluk olmadığını için müracaatlarını Gümüşhane’den yapabilir. Haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında bir yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili de tedbirlerimizi aldık. Tüm vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını almalarını sağlayacağız”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim