• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 13 °C

3 ARALIK ''DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'' ETKİNLİKLERİ

03.12.2013 12:48
3 ARALIK ''DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'' ETKİNLİKLERİ
Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle panel, sergi, müzik dinletisi ve film gösterisi düzenlendi.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) işbirliğinde organize edilen program Sağlık Yüksekokulu Çok Amaçlı salonda gerçekleştirildi.
Buradaki programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler, özel eğitim kurumu öğrencileri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Programın açılışında konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, engellilerin durumunun insan hakları konusuyla ilgili olduğunu belirterek, engellilerin ihtiyaçlarına ve sorunlarının karşılanmasına insan hakları açısından baktıklarını söyledi.

“ENGELLİLERİN SAĞLIKTAN SPOR HER ALANDA TOPLUM HAYATINA GİRMELERİ HEDEFLENİYOR”
Bu hakların eşit olarak sağlanması, kişilerin bunlardan herhangi bir sınıflanmaya tabi olmadan faydalanmasının esas olması gerektiğinin altını çizen Vali Mayda, “Özellikle sosyal devlet anlayışının gelişmesiyle birlikte ülkemizde de engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerin geliştiğinin memnuniyetle müşahede ediyoruz. Bu konuda hem kamuda hem özel sektörde ciddi gayretler var. Ancak bunları da yeterli görmüyoruz. Engellilerin bağımsız birer vatandaş olarak sağlıktan spora, sanata kadar her alanda toplum hayatına girmeleri hedeflenmektedir. Bunu sağlamaya yönelik Valiliğimiz ve Üniversitemiz tarafından örnek çalışmalar yapılmaktadır. Bu gayretlerin artırılarak devam etmesini diliyorum. Yüreğinde insan sevgisi olan ama yüreğinde engel taşımayan vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.” dedi.

“ENGELLİLİK EN BÜYÜK SOSYAL SORUNLARDAN BİRİSİ”
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın ise engelliliğin günümüzün en önemli sosyal sorunlarından birisi olduğunu belirterek, dünyada 1 milyar, Türkiye’de 8 milyondan fazla engelli olduğunu hatırlattı. Engellilikle ilgili yeni sosyal politikaların geliştirildiğini kaydeden Rektör Günaydın, engelli olmayanların engellilere bakış açısı ile sorunun çözümü noktasında herkese görev düştüğünü söyledi.
Program kapsamında daha sonra İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Celalettin Vatandaş’ın başkanlığında bir panel gerçekleştirildi. Panelin ilk bölümünde Yrd.Doç.Dr. Turgut Şahinöz “Engelli Sağlığı ve Engelli Bakımı”, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Rızvan Otlak “Engellilerin Eğitimi”, Yrd.Doç.Dr. Muhammet Ali Köroğlu “Engellilerin Sosyolojik Profili” ve Yrd.Doç.Dr. Mohammed Maghaminia “Engellilerin Hukuki Hakları” konularında sunum gerçekleştirdi.
Panelin ikinci bölümünde ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz tarafından “Engellilere yönelik sosyal hizmetler”, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak tarafından “Engellilere yönelik sağlık hizmetleri”, İşkur Müdür Yardımcısı Hasan Güler tarafından “Engellilere yönelik istihdam hizmetleri” konularında katılımcılara bilgi aktarıldı.
Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören özel öğrenciler tarafından üretilen eserlerin sunulduğu serginin açılmasının ardından öğleden sonra da yine aynı salonda tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve film gösterimi gerçekleştirilecek.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim