• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 28 °C
  • Trabzon : 22 °C

3-9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI SON İKİ YILDIR, HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ

07.09.2021 12:32
3-9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI SON İKİ YILDIR, HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ
Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Haftasına özel yaptığı açıklamada, özellikle son iki yıldır pandemi nedeniyle halk sağlığının öneminin anlaşıldığına dikkat çekerek, ''Dolayısıyla bu yıl kutlama her zamankinden önemli. Halkın sa

3-9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI SON İKİ YILDIR, HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Haftasına özel yaptığı açıklamada, özellikle son iki yıldır pandemi nedeniyle halk sağlığının öneminin anlaşıldığına dikkat çekerek, ''Dolayısıyla bu yıl kutlama her zamankinden önemli. Halkın sağlığı için büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etmeye devam etmeliyiz'' dedi.

Sağlık Müdürü Dr. Yemenici, açıklamasında: toplulukları güvenli ve sağlıklı kılmanın, halk sağlığı çalışmalarının en önemli önceliği olduğunu belirterek, ''Covid-19 pandemisi bunu daha önemli hale getirdi. Pandemi, ülkemizde 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz Halk Sağlığı Haftasını daha da anlamlı kıldı. Halk sağlığı çalışmaları; bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi hedefler. Bu hedeften yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte, sağlıklı yaşam sürmesine ve yaşam kalitesini arttırmaya çaba harcar'' dedi.

Çalışmaların Esası: Hastalanmadan Koruyabilmektir.

Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmanın, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemenin ve hayat standardını yükseltmenin, halk sağlığı çalışmalarının temel amacı olduğunu ifade eden Dr. Yemenici, “Halk sağlığı çalışmalarının esası; toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatılabilmesini sağlamaktır” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, “3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan bu haftada, halk sağlığının önemi, topluma vurgulanmakta, bu amaçla değişik etkinlikler düzenlenmektedir. Yine bu hafta süresince; kurumlar obezite, kanser, diyabet ve hipertansiyon taramaları gibi taramalar yapmakta, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve benzer konularda koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini anlatan eğitimler vermekte, broşürler vs. dağıtmaktadırlar'' değerlendirmesinde bulundu.

Dr. Necip Yemenici “Birbirimizden fiziksel olarak uzak olabiliriz, ancak kurallara riayet ederek, verilen mücadeleye hep birlikte katkı sunmak şimdilerde her zamankinden daha önemlidir.

Sevdiklerimiz için haydi Gümüşhane aşıya

Hayatımızın en zorlu halk sağlığı krizinin ortasında, halk sağlığını kutlamak her zamankinden daha önemli. Vatandaşlarımızı sağlıkla güvende tutmak ve de toplumsal bağışıklığı sağlamak için bu önemli haftada Gümüşhane halkımıza bir kez daha seslenerek, Sevdiklerimiz için haydi Gümüşhane aşıya, diyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim