• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 15 °C

23 NİSAN MESAJLARI

23.04.2024 12:37
23 NİSAN MESAJLARI
Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 104.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

23 NİSAN MESAJLARI

Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 104.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

GÜMÜŞHANE VALİSİ ALPER TANRISEVER 

“Bağımsızlığımızın sembolü ve Türk Milletinin ulusal egemenliğini tescilleyen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış, bağımsızlığı olmazsa olmaz kabul etmiş milletimizin kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıyla, millet iradesinin vücut bulduğu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olmuştur.

Bizler bugün, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Bu sebeple çocuklarımızın topluma yön verecek bireyler olarak yetişmeleri için daha çok çalışmalı, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çaba sarf etmeliyiz. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu cennet vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

AK PARTİ GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ AV. CELALETTİN KÖSE

 “Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’ üncü yıldönümü ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara bayram olarak armağan edişini bir kez daha coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin gelişip yükselmesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmesini, memleketin kendi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmesine bağlayan Atatürk’ün düşünceleriyle ve tarihimizin gurur dolu sayfalarından ilham alarak yetişen nesiller, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin de teminatı olacaktır. İnanıyorum ki; uluslararası boyutta kutlanan tek çocuk bayramı olarak dünyada kabul gören 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile diğer milli bayramlarımız vesilesiyle yaşanacak kenetlenme sayesinde büyük Türkiye hedefi kısa zamanda gerçekleşecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimin, özellikle de çocuklarımızın Bayramı’nı kutluyor; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere bağımsızlığımız için canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, bayramın ilimizdeki yavrularımız başta olmak üzere tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum”

 

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ SAYIN MUSA KÜÇÜK

“Aziz milletimizin iradesinin tecelli edip somutlaştığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümünü haklı bir gurur ve kıvançla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihinde; ateşle çevrili bir ortamda ve milletimizin varlığına kefen biçilen bir dönemde; milliyetçi kahramanlar, egemenliğin tek ve gerçek sahibinin milletimiz olduğunu ilan etmişler ve bu inançlarından en zor anlarda bile asla vazgeçmemişler ve şüphe duymamışlardır.

Kurucu irade olarak muazzam bir misyonun sahibi olan asil milletimizin, egemenlik anlayışında fiziksel varlığı bulunmadığından, onun adına irade kullanacak temsilcileri meselesi, temsili demokrasi aracılığıyla aşılmış, böylelikle sistem sorunu temelden çözülmüştür.

Bu itibarla kurtuluş mücadelemizin pratik sonucu olarak, milletimizin bilinçli politik tercihiyle; karar alma ve uygulama iradesi millet adına TBMM’ne bağlanmış, kolektif bir özne halinde TBMM ile devlet bütünleşerek Türk milletine dayatılan esaret zincirini parçalamıştır.

Milli egemenlik konusu; aziz milletimizin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıp Kurtuluş Savaşı’na başladığı zamanda bile, Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından tereddütsüz gündeme getirilmiş, daha ilk andan itibaren bunun gerçekleşmesi için yol ve yöntemler aranmıştır.

23 Nisan 1920, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin kaynağının millet olarak ilan edildiği önemli bir gün iken, diğer taraftan geleceğimizin güvencesi çocuklarımız için bir bayram olarak da kutlanmaktadır.

Türk milletinin gücünü sorgulama, kudretini küçümseme aymazlığına kendini kaptıranlar için; şanlı geçmişimizden ders ve sonuç çıkarılacak muazzam neticelerin, imrenilecek olayların çocuklarımıza çok iyi öğretilmesinin gerekliliği de ortadadır.

Bu itibarla yarının büyüklerinin, vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görev olarak değerlendirilmelidir.

Bu vesileyle çocuklarımızın bu anlamlı ve önemli bayramını kutluyor, geleceğin müreffeh Türkiye’sine katkıda bulunacakları inancıyla üstün başarılar diliyorum.

Egemenliğin millete geçtiği ve bunun da temsilcileri vasıtasıyla kullanılmaya başlandığı bu mana yüklü özel günün hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 104. yıl önce bu mukaddes vatanı ve aziz Meclis’i emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER

“23 Nisan 1920’de geçmiş geleceğe bağlanmış, milli kader milliyetçi kararla bütünleşmiş, egemenlik emin ve ebedi sahibiyle birleşmiştir. Kıt imkanlarla kutlu bir iradenin tezahürü, yokluk ve yıkım safhasından, hayat ve varlık sahasına geçişin teşkilatlı, temkinli ve tedarikli hedefleri imanla, irfanla, itimatla temin edilmiştir.

Milletin egemenliğini koruyacak olan meclisimizin açılışı, meclisin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu mutlu günlerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri en büyük hedefimizdir.

Büyük Millet Meclisi, milli beka haklarımızın, milli istiklal özlemlerimizin kararlılıkla ve kahramanca müdafaa edildiği tarih kürsüsü, millet eseri, demokrasi beşiğidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ordular kurup yöneten kudretli ve kumandan bir Meclistir. Savaşlar kazanan muhkem ve muzaffer bir meclistir. Siyaset üreten, hedefler belirleyen, müzakere ve mutabakatla kanunlar yapan hür ve demokratik bir Meclistir. Memleket ve millet davasını her şeyin önünde ve üstünde gören iradeli ve inançlı bir meclistir.

Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Aziz Atatürk’e, Türk milletinin mukaddesat hazinesinde bulunan tüm kahramanlarımıza, ilk Meclisin fazilet timsali saygıdeğer üyelerine, kanlarıyla toprağa vatan mührü vuran bütün şehitlerimize şükranlarımla Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

 

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı büyük bir günü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bugünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının yıldönümü olarak kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, millet egemenliğinin en yüce değer olduğuna inanmış ve bu değeri tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün 104’üncü yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladığımız 23 Nisan, sadece egemenliğin ilan edildiği bir gün değil, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza adanmış bir bayramdır. Çocuklarımız, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan en değerli varlıklarımızdır. Onların sevgisi, umudu ve gelecek hayalleri, bizlere her zaman ilham vermektedir. 23 Nisan denildiğinde çocuklarımızın mutluluğunu ve geleceklerini parlak kılmak için var gücümüzle çalışacağımızı hatırladığımız bir gündür. Egemenlik ve çocuklar söz konusu olduğunda hep bu anlamlı gün aklımıza gelir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusuyla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Çocuklarımıza sevgi dolu bir gelecek diliyorum.”

 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen Cumhuriyetimizin yapı taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, milletçe kutlamanın büyük onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu olarak milletimiz ve ülkemiz için tarihimizi şekillendiren önemli bir dönüm noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  ayrıca gelecek nesillere olan inancında simgesi olmuştur.

Bu nedenle daha güçlü ve daha huzurlu yarınlar için geleceğimizin güvencesi, teminatı çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları  olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim