• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 14 °C

2 Yılda Tek Parmağıyla Kitap Yazdı

16.02.2020 11:44
2 Yılda Tek Parmağıyla Kitap Yazdı
Doğuştan yüzde 98 serebral parsi hastalığı olan 15 yaşındaki Gümüşhaneli hemşehrimiz Ali Umut Seçkin, hayalini kurduğu kitabını 2 yıl yılda tek parmağıyla yazdı. ‘Gökten üç hikaye düştü’ isimli kitap 28 Şubat’ta satışa sunulacak.

Doğuştan yüzde 98 serebral parsi hastalığı olan 15 yaşındaki Gümüşhaneli hemşehrimiz Ali Umut Seçkin, hayalini kurduğu kitabını 2 yıl yılda tek parmağıyla yazdı. ‘Gökten üç hikaye düştü’ isimli kitap 28 Şubat’ta satışa sunulacak.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Pelitli köylü olan Seçkin’in hayat hikayesi TV100 ekranlara taşındı.

Kocaeli, Darıca'da ailesiyle birlikte yaşayan doğuştan beyin felci hastası Seçkin, anne ve babasının desteğiyle hayata tutundu.

Konuşamayan, tek başına yürüyemeyen, yardım almadan yemek dahi yiyemeyen Seçkin’in başarısına bunların hiçbirisi engel olamadı.

Hayalinden vazgeçmeyen Seçkin, tüm zorluklara rağmen pes etmeyerek hayata sımsıkı sarıldı ve tek parmağıyla kitap yazdı.

2 yılda 144 sayfalık kitabı tamamlayan ve bu sırada yazmaktan parmağı nasır tutan Seçkin azmi ve başarısıyla da herkese örnek oldu. Yaşıtlarından farklı bir hayat süren Seçkin, hiç okula gidemedi ama önüne çıkan engeller başarısına de engel olamadı.

Annesi Filiz Seçkin kitabının her aşamasını ezbere bildiğini, hayallerini kitabına aktardığını belirterek, “Ali devlet okuluna hiç gidemedi. Bu şartlarda herhangi bir okul kabul etmiyor. Eve öğretmen de gelmiyor. Eğer gönüllü olurlarsa geliyorlardı. Ali'nin kendi azmi. 2 günde kendi öğrendi okuma yazmayı. Rehabilitasyona gidiyor oranın çok faydası oldu. “Ali'nin başaramayacağı şeyleri bile gördük. Beni bile utandırdı. Çok başarılı çok azimli” dedi.

Baba Erdem Seçkin ise “Ali 2-3 yıl önce bize söylüyordu ben çok ünlü bir yazar olacağım diye. Bizde sembolik olarak kitap çıkaracağız diyip onu teselli etmeye çalışıyorduk. Ondan sonra çalışmalarını gördük. Babası olarak şok oldum” diye konuştu.

Kitabının okurlarıyla buluşmasını “Bir Dileğim Var Derneği” ve yayınevi gerçekleştirirken, yayınevi sahibi Derya Dönmez, “Kitaptan elde edilecek gelir aileye ve Ali'ye kalacak. Ali kitabı bize yolladığında editörler çok fazla değişiklik yapmadılar. Noktalamaları, cümle kurguları zaten duygulandırıyor. Ali’nin hayallerini anlatıyor. Okurlar okuduktan sonra Ali'ye iletirler” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim