• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 21 °C

19 MAYIS MESAJLARI

19.05.2023 12:38
19 MAYIS MESAJLARI
Gümüşhane'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

19 MAYIS MESAJLARI

Gümüşhane'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“104 yıl önce bugün, hürriyetinden vazgeçmeyen, esareti kabul etmeyen, zulme asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı Samsun’dan atılmış ve milletimizin yeniden dirilişinin müjdecisi olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Şanlı Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.” diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuş ve Milli Mücadelenin temeli 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençlerimize armağan etmiştir.

Böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olacağına ve Aziz Milletimizin kanını ve canını feda ederek inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ilelebet payidar kalmasının teminatı olacağına inancım tamdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs tarihi; Milli Mücadele’nin başladığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi, milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen vatanımızı, bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle, gelecek kuşaklara teslim etmek de tüm gençlerimizin görev ve sorumluluklarının başında gelmektedir. Bugün ülkemizi bilimde, sanatta ve sporda başarı ile temsil ederek göğsümüzü kabartan gençlerimiz, büyük başarılara imza atmaktadır. Milli ve dini değerlere sahip olarak yetişen gençlerimiz sayesinde, ülkemiz büyük hedeflerine hızla ilerleyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olan işte bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de bayram olarak kutlanmaktadır. Böyle bir günü ülkemiz için, gençlerimiz için elbette önemli görmek gerekmektedir. Çünkü gençlerimiz ülkemizin ve yarınlarımızın teminatıdır. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların önüne yatan ve hain kalkışımın başarısız olmasında büyün katkıları bulunan gençlerimizin ecdadımızın mirasına sahip çıktığına, gerektiğinde, ecdadımızın üstlendikleri tarihi rolü üstlendiğini bir kez daha görmüş olduk.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Gümüşhaneli hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
 REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda ilk ve en anlamlı adım olan 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkması, bir milletin makus talihini değiştiren özgür, çağdaş ve müreffeh yarınlarına attığı ilk adımdır. Üzerinden 104 yıl geçmesine rağmen ülkemiz o ilk adımdan aldığı cesaret ve kararlılıkla ‘Güçlü Türkiye’ hedefine emin adımlarla yürümektedir. Ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlelerinin genç nesillerimiz tarafından ortaya konuluyor olması, bizler için ayrıca bir gurur ve sevinç kaynağıdır. Gümüşhane Üniversitesi olarak bilimin farklı alanlarında ülkemizi layık olduğu güçlü bir Türkiye hedefine ulaştıracak değerli gençlerimizi yarına en iyi şekilde hazırlama gayretimiz, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de devam edecektir. Ülkemizin geleceği noktasında gençlerimize olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz ile ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“19 Mayıs 1919 tarihi, Türk İstiklâl Harbi’nin hukuken, siyâseten ve bir anlamda fiilen başladığı tarihtir. Bugün milletin kendi istiklâlini kurtarmak yönünde kendi azim ve kararını ortaya koyduğu çok önemli bir gündür. Millî İstiklâl bence bir hayat meselesidir. Milletin ve memleketin menfaatleri gerektirdiği takdirde, milletlerden her biri ile dostluk ve siyasî münâsebetleri takdir ederim. Ancak benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin de, bu arzusundan vazgeçinceye kadar amansız düşmanıyım.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kutlu mücadele, bugün geldiğimiz uygarlık noktasının yolunu açmıştır. Türk gençliğine olan güvenini her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ayrıca ülkemizi siz gençlere ve sizlerin üstün zekalarına emanet etmiştir.

Gençlerimizin girişimci ruhu, üstün çalışma azimleri, vatan ve millet aşkı ile ülkemizin topraklarına göstermiş olduğu bağlılık,  bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir. Biz Türk iş dünyası temsilcileri olarak gençlerimizin ülkemizi ve milletimizi daha da aydınlık yarınlara taşıyacağından asla şüphemiz yoktur. Bugün bizlere düşen görev; diline, kültürüne, tarihine bağlı, özgür düşünceli, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan, toplumdan, dünyadan haberdar, daha donanımlı, daha girişimci, daha hoşgörülü gençlerle, güçlü bir ekonomiye sahip dünyaya yön veren bir ülke olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizin 104. yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“19 Mayıs 1919; milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşini yaktığı zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır.
Bugün gençlerimize düşen en büyük görev; bu kutsal vatanı geliştirerek tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.
 
Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle gençlerimizi kendine güvenen, çağdaş, bilgi birikimine sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan, verimli, üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Ülkemiz sizlerin omuzlarında yükselecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Bayramınızı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Türk Büyüklerini, bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

ARİFE ELEMAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI

“Millet Egemenliğine Dayalı Tam Bağımsız Türk Devleti Kurmak”

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarken aklında olan amaç buydu. Tam Bağımsız bir Türkiye.

Yıllarca süren savaş ve işgallerin ardından yıkılmak ve parçalanmak üzere olan koca bir imparatorluk.

Atatürk bu durumdan kurtuluş yolu ararken, birçok yollar vardı önünde ama O, millet egemenliğine dayanan tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmayı seçti. Ne İngiltere, ne Amerikan koruması ne de bölgesel korunmayı seçmedi.  

Atatürk Nutuk’ta bunu şöyle açıklıyor:

Temel ilke Türk Milletinin onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsız olmakla sağlanabilir. Ne denli zengin olursa olsun tam bağımsızlıktan mahrum bir millet uygar insanlık karşısında uşak durumunda kalmaktan öteye gidemez.( …. ) Oysa Türk’ün onuru, kendine güveni ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir.

Öyle ise, ya İstiklal  ya Ölüm.”

İşte Mustafa Kemal’in böyle ateşin ve ihanetin çemberindeki Türk Milleti’nin, aydınlık günlere doğru yürüyüşünü başlattığı gündür 19 Mayıs...

Ulusumuzun kaderini kendi iradesiyle değiştirerek yeniden yazdığı, eşsiz bir destanın başlangıcıdır 19 Mayıs.

Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan, yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak, tarihin çöplüğüne attığı gündür 19 Mayıs...

Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı gündür, 19 Mayıs.

Anlamı çok büyük olan 19 Mayıs Samsun’a çıkış gününün geçlere armağan edilmesinin önemi de çok büyüktür.

Zira Atatürk; “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” diyerek hem Türk gençliğine olan güvenini ortaya koymuş ve hem de onlara büyük sorumluluk yüklemiştir.

16 Mayıs 1919,  Mustafa Kemal’in Bandırma Vapuruyla demir attığı karanlıktan, 19 Mayıs 1919’ da Samsun’dan güneşin doğduğu günün 104. Yılında,  tam bağımsız Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim