• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 17 °C

19 MAYIS MESAJLARI

19.05.2021 12:16
19 MAYIS MESAJLARI
Gümüşhane'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

19 MAYIS MESAJLARI

Gümüşhane'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“19 Mayıs tarihi, hürriyetinden vazgeçmeyen, esareti kabul etmeyen, zulme asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı ve milletimizin yeniden dirilişidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.” diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuş ve Milli Mücadelenin temeli 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençlerimize armağan etmiştir.

Böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin,  ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olacağına ve Aziz Milletimizin kanını ve canını feda ederek inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ilelebet payidar kalmasının teminatı olacağına inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ

“19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletimizin; milli bütünlüğümüze kasteden düşmanlara karşı birlik olduğu ve kenetlendiği gündür. 102 yıl önce Samsun’da yakılan istiklal meşalesi; bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Aziz milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek zafere ulaştırdığı İstiklal Savaşı'nın, ülkemiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, istiklalimizin korunması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması olmuştur. Cumhuriyetimiz, geride kalan yıllar içerisinde büyümüş ve ilerlemiş, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Aynı hedef ve idealler için bugün de millet olarak durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz: Semalarında ezanların yankılandığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı bağımsız ve güçlü bir ülke olarak emin adımlarla cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerliyoruz.

Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs aynı zamanda Türk Gençliğine armağan edilmiş bir bayramdır. Büyük medeniyetimizin köklü davasını omuzlayan gençlerimiz, aziz vatan topraklarının ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içerisinde; tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkacaklardır. Bugünümüzün ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin, ülkemizi daha huzurlu ve müreffeh geleceğe ulaştıracaklarına yürekten inanıyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor; sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyoruz.”

 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak imkansızlıklar içinde başlattığı milli mücadelenin, aziz milletimizin bağımsızlık duygularının ilk yansıması olup, Kurtuluş Zaferine atılan en önemli adımlardan birisi olduğunu belirtti.

Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin, tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşü olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti: “19 Mayıs 1919, Türk milletinin uyanışının sembolüdür. İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edildi. Biliyoruz ki siz gençler, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Siz gençlerimiz daha çok çalışıp ileride kendilerine verilecek görevleri en iyi şekilde yerine getirmelisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle,  gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının başlatıldığı tarihtir. Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayılan bu kıvılcım, bağımsızlık ateşine dönüşerek tüm yurdu sarmıştır. Çok büyük zorluklarla elde edilen bu bağımsızlık ateşinin üzerinden 102 yıl gibi uzunca bir süre geçmesine rağmen, halen ilk günkü gibi taze durmaktadır. Ulusal ve uluslararası camiada bağımsızlık, özgürlük ve ilerlemeyi ilke edinerek, gençleriyle birlikte daima ileriye doğru yürünmesini hedef gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere olan güven ve inancıyla bu kutlu günü gençlerimize armağan etmiştir. İnanıyoruz ki gençlerimiz, akıl ve bilimin yolunda Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da ileriye götürecek ve kendilerine gösterilen muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacaklardır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının sonsuza kadar korunmasında, milletimizin birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam etmesinde gençlerimizin ve bizlerin sorumluluğu büyüktür. Ülkemizin çağdaş yarınlara ulaşması; vatanını seven, bilgili ve donanımlı gençler yetiştirmekle mümkündür. Gümüşhane Üniversitesi olarak, dün 19 Mayıs ruhuyla hareket eden kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi, bugün de 15 Temmuz’da Türk milletinin göstermiş olduğu şanlı direniş ruhuna sahip olarak nitelikli gençler yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin almış oldukları eğitimlerle, büyük hedeflere emin adımlarla ilerleyeceklerine ve kendisine bırakılan emaneti koruyacaklarına olan inancımız sonsuzdur.

Bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak dileğiyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

 “Millî Mücadele meşalesinin yakılışının 102. yılında ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte yaşamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz.

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşturulan istiklâl meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. Yok edilmek istenen aziz milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek zafere ulaştırdığı İstiklâl Savaşı’nın, milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığımızın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.

Cumhuriyetimiz, geride kalan yıllar içerisinde hep büyümüş ve ilerlemiş, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Aynı hedef ve idealler için bugün de millet olarak durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, aziz milletimizin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs; milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise bir ibret vesilesidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs’ı anlamaları, özümsemeleri ve bağımsızlık ruhuna sıkı sıkıya bağlı kalmaları bu anlamı daha da pekiştirecektir. Hiç kuşkusuz ki milletimizin geleceği olan gençlerimiz, içinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizdir. Gençlerimizin, aziz vatanımızın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde; tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu ve müreffeh geleceğe ulaştıracaklarına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gümüşhaneli hemşehrilerime  sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

CHP GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI BEDRİ AĞAÇ

 “19 Mayıs Türk Milleti için bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın Anadolu’ya atılan ilk adımıdır. Direniş ateşinin yanması ve tüm Anadolu’ya yayılmasıdır. Bu mücadelenin filizlendiği çiçek olan cumhuriyet ise, gençlere armağan ve emanet edilmiştir.

19 Mayıs; bir milletin makus talihinin yine bu millete inanan bir Ulu Önder’in tek başına çıktığı yolculuktan, bağımsızlığa ve zafere ulaştığı şanlı bir mücadelenin ilk adımıdır. Bizler de 102 yıl önce olduğu gibi bugün de; aynı adamın ve aynı adımların peşinde, aynı kararlılıkla ve aynı inançla; Cumhuriyetimizi Demokrasi ile taçlandırma hedefine gençlerimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlu Olsun”

 

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

19 Mayıs 1919'da Samsun'da atılan adım, öyle bir kahramanlık destanıdır ki, mazlum milletlere umut, zalimlere ise korku olmuştur. 19 Mayıs 1919'da atılan adım milletin iradesidir. Demokrasi ve bağımsızlığın simgesidir. Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegane söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin, vatanını sahiplenmesi ve istikbalini yeniden inşa etmesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı özgürlük meşalesi milletimizin sarsılmaz azmi ve kararlılığıyla yedi düvele emsal olan, sonucunda zaferle taçlandırdığımız Milli Mücadelemizdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ söyleminden yola çıkarak inanıyoruz ki, 19 Mayıs'ın milli ruhuyla çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olan Türk Gençliği’nin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak ilelebet yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Milletimizin ve Gümüşhane halkının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.”

 

(GTSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

‘’19 Mayıs 1919 Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve bu toprakları kendine yurt benimsemiş halkımızın iradesini ortaya koyarak düşman güçlerini bu ülkeden atmak için var gücüyle verdiği kutlu mücadelenin ilk günüdür. Bu kutlu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek ülkemizin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesillerdir.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ülkemizi siz gençlere ve sizlerin üstün zekalarına emanet etmiştir. Siz gençlerimizin girişimci ruhu, üstün çalışma azimleri, vatan ve millet aşkı ile ülkemizin topraklarına göstermiş olduğu bağlılık,  bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir. Biz Türk iş dünyası temsilcileri olarak gençlerimizin ülkemizi ve milletimizi daha da aydınlık yarınlara taşıyacağından asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizin 102. yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet,  şükran ve rahmetle anıyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim