• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 22 °C

112 Acil Çağrı Merkezi Açıldı GÜMÜŞHANE’YE ÇAĞDAŞ HİZMET

28.01.2021 11:17
112 Acil Çağrı Merkezi Açıldı GÜMÜŞHANE’YE ÇAĞDAŞ HİZMET
Acil çağrı numaralarının “Tek Numara 112” çatısında toplanması kapsamında hizmete alınan Gümüşhane 112 Acil Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Kamuran Taşbilek, ilk çağrıyı da kendisi cevapladı.

112 Acil Çağrı Merkezi Açıldı

GÜMÜŞHANE’YE ÇAĞDAŞ HİZMET

Acil çağrı numaralarının “Tek Numara 112” çatısında toplanması kapsamında hizmete alınan Gümüşhane 112 Acil Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Kamuran Taşbilek, ilk çağrıyı da kendisi cevapladı.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek’le Oltanbey Mahallesinde bulunan tesisi ziyaret eden Vali Taşbilek, burada yapılan çalışmalar hakkında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Aytekin Okur’dan bilgi aldı.

Vali Taşbilek, burada yaptığı açıklamada acil çağrı numaralarının tek numara 112 çatısında toplanması kapsamında Gümüşhane’deki 112 Acil Çağrı Merkezini devreye aldıklarını belirterek, “İlimize ve ülkemize hayırlı olsun. Bu proje Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ve sahiplenmeleriyle yürütülen ülkemizin önemli projelerinden birisidir. Bu proje sayesinde, bütün çağrı numaraları tek bir numara, 112 numarası altında toplanmakta. Yaşanabilecek her türlü sıkıntıda devletimizin yanlarında olabilecekleri, acil müdahale edebileceği yegane numara 112’dir.  Bu merkezin ilimize kazandırılmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ilimiz adına teşekkürlerimizi, şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

7 Kurum Tek Çağrı Merkezinde

Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 178, AFAD: 122) tek numara (112) altında toplanması amacıyla geliştirilen proje Gümüşhane’de faaliyet geçti. Böylece, ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diğer birimlerin aynı mekânda olduğu (112 Acil Çağrı Merkezleri) ve koordinasyon imkânı sağlayan model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları amaçlandı.

112 Acil Çağrı Merkezi Sisteminin üç temel amacı bulunuyor:

  • Acil durumlarda, birden çok numara yerine, tek bir numarayı (112) bilmenin yeterli olması,
  • Acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede koordine olmalarının sağlanabilmesi,
  • Kurumların, gereksiz ve asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükünün azaltılması ve daha etkin çalışmasının sağlanması.

 Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim