• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

10.01.2018 08:34
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü dolayısıyla mesajlar yayımlandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü dolayısıyla mesajlar yayımlandı.

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasimizin temel yapı taşlarından olan gazetecilerimiz, fedakârca kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Gazetecilerimiz aynı zamanda, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

Gümüşhane’mizde yaşanan gelişmeler hakkında toplumu bilgilendiren, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır. Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 10 Ocak Gazeteciler ve İdareciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu belirten Başkan Çimen, mesajında şunları söyledi: “Basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Başkan Çimen, 10 Ocak'ın ayrıca İdareciler Günü de olduğunu hatırlatarak, “10 Ocak günü aynı zamanda İdareciler Günüdür. Bu vesile ile ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan başta mülki idare amirleri olmak üzere tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Gününü kutlarım” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olması nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara değindi:

“İletişimin en etkili kanallarından biri olan basın; halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesidir.

Özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde bizlerin çevremizde olan olayları, gerçekleri ve sorunları kavramamızı kolaylaştırabilir. Basın mensuplarımızın demokrasimizin güçlenmesine, ülkemizin ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli katkıları vardır. Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın; demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biridir.

Basın mensuplarımız görevlerini yerine getirirken sadece ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekle kalmayıp ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik anlamda tanıtımına da önemli katkılar sağlamaktadırlar. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenerek, kamuoyu oluşumuna katkı sağlayan değerli basın mensuplarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle tebrik eder; sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim."

GÜMÜŞHANE İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen kamuoyunun aydınlatılmasında ve doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen basın mensuplarımız büyük özveri içerisinde çalışmaktadırlar. İlimizde yaşanan tüm gelişmeleri haberleştirerek kamuoyunun bilgilenmesine ışık tutan basın mensuplarımız, yaptıkları haberlerde doğruluk ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalmaları son derece önem arz etmektedir.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle görevi başındaki tüm değerli basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutlar,  görevlerini fedakarca yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da rahmet dilerim.”

KÖSE BELEDİYE BAŞKANI ŞERİF AYGÜN

"Demokrasinin temel unsurlarından biri basındır. Basın ve Gazeteciler kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak, vatandaşlarla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak, toplumu eğitmek ve düşünce dünyasını zenginleştirmek gibi çok önemli bir rol üstleniyor. Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.

Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Basın sayesinde küreselleşen dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Yerel basınımız da kentimizdeki gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü olmakta, ilimizin kültürel ve sosyal gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Basın, bu yönüyle, toplumun bilgilendirilmesinin yanı sıra kentlerin gelişiminde önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Önder Atatürk’ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyor,  sağlık ve başarılar diliyorum.”

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Basın organları sayesinde bireyin içinde bulunduğu çevrede  meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi  açısından çok önemli bir görev üstelendiğini vurgulayan Başkan Akçay,  mesajında şunları söyledi:

‘’ Günümüzde taşıdığı değer ve önem gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basın,   yıllar boyunca halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olmuştur.  Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basında demokrasinin vazgeçilmez gerekliliklerindendir. Basın ve yayın organlarımız  gelişen ve değişen dünyada adeta  bizlerin gözü, kulağı olarak toplumsal olaylara farklı pencerelerden bakarak   değerlendirme yapma imkanı  sunmaktadırlar. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına Yerinde Habercilik, Doğru Habercilik, Doğru Bilgiye ve  Belgeye Dayalı Araştırmacı Gazetecilik gayreti ile büyük bir özen içerisinde hizmet veren tüm gazetelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Başta ilimiz merkezde olmak üzere 4 günlük ve  1 haftalık olarak  yayın hayatını sürdüren gazetelerimiz ve çalışanlarının, ilçelerimizde yayın yapan gazetelerimiz ve çalışanlarının ve  çağımızın gereği olarak yayın hayatını dijital ortama taşıyarak  internet gazeteciliği yapan gazetecilerimiz ile bu mesleğe emek veren  tüm çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum”

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Büyük bir fedakârlık ve özveriyle görevlerini yapmaya çalışan gazeteci kardeşlerimizin bu anlamlı gününü tekrar tebrik ediyorum.

Bu meslek grubunda çalışanların birçok sıkıntısı olmasına rağmen, gece demeden gündüz demeden milletimizi bilgilendirmek ve haberdar etmek için çalıştıklarını iyi biliyorum. Günümüzde medyanın, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesine ne kadar katkı sağladığı ve bu konuda vazgeçilmez niteliklere sahip olduğu kuşkusuzdur. Milletimizin gözü ve kulağı olan medyanın çok sesli ve tarafsız bir biçimde varlığını sürdürmesi, demokratik kültürün gelişmesinde ve kökleşmesinde büyük rolü olacaktır. Sahip oldukları bilgi ve deneyimlerle, kamuoyunu yönlendiren, yanlışı ayna gibi yansıtan ve özellikle siyasetin verdiği kararların millet hayrına olmasında emek ve mesai sarfeden gazeteci kardeşlerimin bizim açımızdan önemleri çok fazladır.
Bu vesileyle Gümüşhane'de yaşayan ve bu İlin sorunlarını kendi sorunları olarak tarafsız sağduyulu, güçlünün değil haklının yanında yer alan Mümtaz değerli Gazeteci ve basın mensuplarının gününü kutlar bundan sonraki çalışmalarında sağlık ve başarı dolu bir hayat geçirmelerini Cenab-ı Allah’tan dilerim.”

GENÇ- MEMUR-SEN GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI SULTAN AKYAZI

“Basın, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevini yerine getiren basın, bireysel hak ve özgürlükleri esas alarak görev yapar.

Günün her saatinde haber peşinde koşan, zor şartlar altında çalışıp, sorumluluk duygusu içinde toplumu bilgilendiren, halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren basının demokrasinin gelişmesine çok önemli katkıları vardır. Bu nedenle basın mensubu görevini yerine getirirken, hukukun evrensel standartları, kişi haklarına ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir. Daha gelişmiş bir demokrasi için basının objektif olması kadar basın çalışanlarının, çalışma şartlarını iyileştirmek ve kamuoyu adına yaptıkları görevlerinde onlara destek vermek sadece sorumluların değil toplumun da görevidir.  Çünkü basın mensupları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken; sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır.

Bu vesileyle basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken; başta görevi uğruna hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyoruz.  Basın Meslek İlkelerine doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük özveri gösteren, matbaacısından genel yayın yönetmenine kadar tüm basın çalışanlarının gününü kutluyoruz.”

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ FARUK BUĞRA DEMİR

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane İl Temsilcisi Faruk Buğra Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Demir; mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Çağımızın dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, ideal manada haberin doğrusunu insanlara ulaşmasını sağlamak gibi anlamlı bir misyonu içermektedir. İletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde bu anlayışla görev icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü şahsım ve vakfımız adına en samimi duygularımla kutlarım.

Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.''

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim