• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

09.01.2014 13:59
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
Gümüşhane'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kutlama mesajları yayımlandı.

VALİ DR. YUSUF MAYDA

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokratik toplumların sağlıklı bir şekilde yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Basın kuruluşları halkla idari birimler arasında bir köprü görevi görerek kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağladığı gibi yazılı, görsel, işitsel basın yanında son zamanlarda etkinliği hızla artan sosyal medya da bu anlamda bir basın aracı olarak hayatımıza girmiştir. Kamu yararı gözetilerek farklı düşünce ve görüşlerin ifade edilmesine imkân sağlamak gibi önemli bir görevi yerine getiren basınımız, tarafsızlık ilkesinden hareketle kamuoyunun doğru haber alma hakkını kullanabilmesine de vesile olmaktadır.

Çok yoğun ve hızlı bir çalışma temposu gerektiren gazetecilik mesleği, dünyanın her yerinde özveri isteyen, stresli ve kimi zaman çok zor şatlar altında ifayı gerektiren meslekler grubunda yer almaktadır. Özellikle savaş ortamlarında görev yapmaya çalışan gazeteciler hem görevlerini zor şartlarda yerine getirmeye çalışırken hem de çatışan gruplar veya ortamdan faydalanan marjinal gruplar tarafından kaçırılma, alıkonma gibi durumlara da maruz kalabilmektedirler. Nitekim hemşerimiz olan ve gazeteci olarak çalışan Bünyamin Aygün’de görevli olarak gittiği Suriye’de, yaşanan olayları aktardığı sırada bir gurup tarafından kaçırılmış ve kırk gün süren esaretin sonucunda özgürlüğüne ancak kavuşabilmiştir. Aygün’ün sağ salim ailesine ve sevenlerine kavuşmasının hem bizleri hem de tüm gurbet ve sıladaki Gümüşhanelileri   sevindirdiğini belirtmek isterim.

Bu düşüncelerle zor şartlarda ve özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru, tarafsız ve güvenilir bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar selam ve sevgilerimi sunarım.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANLI

“Tüm dünyada demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri “gazetecilik” müessesesidir. Demokratik hakların halklara anlatılması ve tanıtılmasındaki rolü nedeniyle bütün ülkelerde gazetecilik en önemli ve stratejik demokrasi kurumu olarak görülmüştür. Bu bağlamda, Türk basını ve gazeteciliği de Türk Demokrasi’nin vazgeçilmez unsurlarından biridir.  Son yıllardaki başarılı çalışmalarıyla Gümüşhanemizde de gazetecilik yerel gelişmenin ve şeffaflaşmanın itici gücü haline gelmiştir.  Gazetecilerimiz sadece demokrasinin gelişimine katkı sağlamayıp, haber ve yorumlardaki doğruluk ve hakkaniyet ölçüsüyle toplumdaki değer yargılarının da muhafazasına önemli katkılar sağlamaktadırlar. Bu vesile ile, gerek ülkemizde, gerekse ilimizdeki gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyor, Saygı ve başarı dileklerimi iletiyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ AHMET CAN

Basınımızın Güzide Mensupları,

Gazetecilik, büyük fedakârlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Gazeteciler bir taraftan gelişen olaylar karşısında günün her saatinde haber peşinde koşarak kamuoyunu aydınlatırken, diğer taraftan halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkânların sağlandığı ve Çalışan Gazetecilerin Çalışma Koşullarının iyileştirildiği 10 OCAK gününün   her yıl Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanması nedeniyle;

Tüm Çalışan Gazetecilerin bu mutlu  gününü kutlar, meslek hayatlarında sağlıklı, huzurlu günler ve çalışmalarında başarılar dilerim.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HIZIR AKTAŞ

Demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine çalışmalarında destek veren, bilgi ve haber akışını doğru ve zamanında sağlayarak toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde önemli bir görevi yerine getiren basınımız, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir.

Önemli bir kamu görevinin yerine getirilmesi olduğunu düşündüğümüz gazetecilik mesleğini, büyük bir özveri göstererek, mesleğin gerektirdiği bilinç ve sorumlulukla yerine getiren, tarafsız ve güvenilir habercilik anlayışla görevlerini sürdüren basın kurumları, toplumu aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle sivil toplumun dinamizmini beslemekte ve demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.

Bireyin haber alma hakkını kullanmasına aracılık eden basının, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirme, her şart altında toplum yararını gözetme sorumluluğu vardır.

Bilginin küresel güç olduğu çağımızda basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin şartı ise, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Dünyanın, ülkemizin ve bilhassa Gümüşhane’mizin sorunlarını gündeme taşıyarak, basın meslek ilkeleri doğrultusunda çalışan, kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük emekleri olan, bu mesleğe gönül vermiş değerli basın mensubu arkadaşlarımın Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

GÜMÜŞHANE İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ OP.DR.AZİZ AHMET SUREL

İlimiz ve ilçelerimizde faaliyet gösteren ilimizin meselelerini kamuoyuna aktaran,  toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan yerel gazete ve ulusal ajans temsilcilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

AK PARTİ GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERCAN ÇİMEN

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen,’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Modernleşmeyle birlikte insan toplumlarının binlerce yıldır sahip oldukları bilgi kaynaklarının son 200 yıl içinde radikal bir değişime uğradığı tespitine yer veren Çimen, modernleşen insanın bilgi edinme hakkının toplumsal bilincin gelişmesiyle çok yakın bir ilişkisi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Zamanımızda, bilginin toplumların hangi yönde ilerleyeceği gerçeği ile yakın ilişkisi olduğunu ifade eden Çimen, “Bu açıdan bakıldığında medya sektörünün toplumsal bilincin gelişimi açısından taşıdığı büyük önem asla yadsınamaz bir gerçektir. Batı toplumlarında sanayileşme ile başlayan yeni toplumsal süreçlerle ilgili medyanın önemini dile getiren önemli bir tespit vardır; “Gazete okumak, modern insanın sabah ayinidir.” diye bilindiği gibi modern batı kültürü, toplumları sınıfsal bir etkileşim içinde tasarlamakta ve sınıflar arasındaki diyalektik çatışmanın belirginleştirilmesi içinde bilginin yaygınlaştırılarak dünyevileşmesini öngörmektedir. Bu açıdan gazetecilik modern toplumsal mücadelenin göbeğinde yer alan bir meslek olarak dikkat çekmektedir. Zamanımızda, toplumun bilgi edinme hakkı, teminat altına alınmışken, dezenformasyonun önüne geçmek bir türlü sağlanamamakta, bu durumda toplumsal ahlak kavramını hayatı önemde bir mesele olarak önümüze koymaktadır. Diğer yandan toplumsal gerçekleri yansıtmakla sorumlu olan medya sektöründe yaşanan, bir dizi sorun, sansür gibi bir gerçeği öne çıkarmaktadır. Bu arada toplumsal dinamiklerin zayıf olduğu bizim gibi toplumlarda ise medya, birçok manipülasyonlara başvurarak halkın demokratik toplumsal meşruiyetinin yaralanmasına sebep olmaktadır. Türk Demokrasi tarihine bakıldığında milli irade ile halkın olan milli kaynakların yağma edilmesi arasındaki doğrudan ilişkide basının oynadığı rol çok açık bir şekilde görülmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, ilimizde zor şartlar altında görev yapan tüm gazeteci kardeşlerimin bu anlamlı gününü kutluyorum” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TRABZON'DA KORKUNÇ ÖLÜM27 Mart 2018 Salı 09:38
  • ISIRGAN OTUNUN EN İYİSİ BELİRLENECEK27 Mart 2018 Salı 09:35
  • EREN BÜLBÜL'ÜN ARKADAŞLARINDAN DESTEK26 Mart 2018 Pazartesi 17:30
  • BU ÜST GEÇİT EŞSİZ23 Mart 2018 Cuma 14:28
  • HASTANE ÇALIŞANLARI SERVİS İSTİYOR14 Şubat 2018 Çarşamba 08:56
  • KAMU- SEN ASKERİMİZİN YAYINDAYIZ14 Şubat 2018 Çarşamba 08:54
  • "PAŞA" VE "EFE" MEHMETÇİK İÇİN SATILDI14 Şubat 2018 Çarşamba 08:52
  • SEYİR TERASINA TEDBİR ALINSIN’ İSTEĞİ12 Şubat 2018 Pazartesi 09:01
  • GÖNÜL ELÇİSİ PROJESİ12 Şubat 2018 Pazartesi 09:00
  • TARİHE YOLCULUK12 Şubat 2018 Pazartesi 08:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim