Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Gümüşhane’de uzun süredir kamuoyunun gündeminde yer alan yeni otogar projesine ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı. Mevcut otogarın yıkılmasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen yeni otogarın hâlâ tamamlanamamasını eleştiren Nas, proje sürecinde yaşanan yön değişikliğinin kamuoyunda ciddi soru işaretleri oluşturduğunu belirtti.
“Otogar Karmaşası Hâlâ Bitmedi”
Açıklamasında Gümüşhane’de otogar konusunun yıllardır çözüme kavuşmadığını ifade eden Nas, belediye yönetiminin değiştiğini, projelerin revize edildiğini ancak şehirdeki otogar karmaşasının sona ermediğini vurguladı. Göreve geldiği dönemde Belediye Başkanı Vedat Soner Başer tarafından açıklanan otogar projesini olumlu bulduklarını hatırlatan Nas, bu projeyi Gümüşhane’nin geleceğini düşünen, modern ve ihtiyaçlara cevap verebilecek bir çalışma olarak gördüklerini söyledi.
Nas, o dönemde kamuoyuna sunulan projeyi açıkça desteklediklerini belirterek, “Şehrimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern bir proje olması nedeniyle alkışladık. Ancak görev süresinin önemli bir bölümü geride kalmasına rağmen bugün gelinen noktada projede ciddi bir yön değişikliği yaşandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.
“Peki Ne Oldu? Kim İstedi?”
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nas, otogarın şehir dışına taşınmasının gündeme getirilmesini eleştirerek şu soruları yöneltti:
“Peki ne oldu? Kim istedi? Şehir halkı istemiyor, otobüs firmaları istemiyor. Buna rağmen seçim öncesi vaat edilen proje değiştiriliyor ve otogar şehir dışına taşınmak isteniyor.”
Belediye yönetiminin gerekçe olarak şehrin büyüyeceğini ve trafik yoğunluğunun artacağını gösterdiğini ifade eden Nas, bu gerekçelerin gerçekçi olmadığını savundu.
“Gümüşhane’nin Temel Sorunu Trafik Değil Otopark”
Şehrin temel probleminin trafik değil otopark sorunu olduğunu belirten Nas, şehir geçişini rahatlatacak bölünmüş yol çalışmalarının zaten devam ettiğini hatırlattı. Karayolları tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandığında Gümüşhane’nin uzun yıllar ulaşım ihtiyacına cevap verecek önemli bir yatırımın ortaya çıkacağını ifade eden Nas, bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Ancak gerçekçi olunması gerektiğini vurgulayan Nas, Gümüşhane’nin her geçen yıl göç verdiğini ve nüfus kaybettiğini belirterek mevcut yol kapasitesinin uzun yıllar yeterli olacağını söyledi.
“Şehir Ekonomisi Büyük Darbe Alır”
Otogarın şehir dışına taşınmasının şehir ekonomisine ciddi zarar vereceğini savunan Nas, bu kararın en çok esnafı etkileyeceğini dile getirdi. Başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere şehir merkezindeki ticari hareketliliğin büyük darbe alacağını belirten Nas, şu değerlendirmede bulundu:
“Otogar şehir dışına taşınırsa, şehir merkezindeki esnafımızın müşteri potansiyeli önemli ölçüde azalacaktır. Zaten ekonomik zorluklar yaşayan esnafımız için bu karar yeni bir yük anlamına gelecektir.”
Nas ayrıca seyahat edecek vatandaşların ek ulaşım maliyetleriyle karşı karşıya kalacağını belirterek özellikle işi gereği sık sık Trabzon’a gidip gelen vatandaşların ciddi ekonomik yük altında kalacağını ifade etti.
“Transit Yolcular Şehir Merkezine Uğramayacak”
Açıklamasında otogarın şehir dışına taşınmasının bir diğer olumsuz sonucunun da transit yolcuların şehir merkezine uğramaması olacağını belirten Nas, bunun Gümüşhane’nin sosyal ve ekonomik canlılığını zayıflatacağını söyledi.
Gümüşhane’nin doğu ile sahil hattı arasında önemli bir geçiş noktası olduğunu hatırlatan Nas, gece saatlerinde ilimize gelen vatandaşlar ve özellikle öğrenciler açısından ulaşım ve güvenlik problemleri oluşabileceğine dikkat çekti.
“Talebimiz Net: Otogar Eski Yerinde Yapılmalı”
Açıklamasının sonunda taleplerini net bir şekilde dile getiren Nas, otogarın mevcut eski yerinde, seçim öncesi kamuoyuna sunulan proje doğrultusunda yapılması gerektiğini vurguladı. Şehrin merkezinde modern ve kapsamlı bir otogarın hem vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracağını hem de şehir ekonomisini canlandıracağını ifade etti.
Otobüs firmalarının yemek ve dinlenme molalarını Gümüşhane’de vermesinin esnafa önemli katkı sağlayacağını belirten Nas, Gümüşhane’nin geleceğinin plansız kararlarla değil halkın talepleri doğrultusunda şekillenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Yazı Boyutu
Yorumlar 0
Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.