Türkiye Kamu-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Faruk Ünlü, görevini icra ederken haince katledilen Avukat Zekeriya Polat anısına ve artan memur şiddetine dikkat çekmek üzere bir basın açıklaması düzenledi.
Sendika tarafından 81 ille eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açıklamada Gümüşhane’de Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde düzenlendi. Açıklamada, kamu çalışanlarının artık görevlerini can korkusuyla yerine getirdiği vurgulanarak, devletin güvenlik zafiyetine son vermesi istendi.
"Şiddet Normalleştirilemez, Kaderleştirilemez"
Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu içerisinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Avukat Zekeriya Polat’ın acısının tüm memur camiasını yasa boğduğunu belirten Faruk Ünlü, şiddetin kronikleşmiş bir sorun haline geldiğine dikkat çekti.
Ünlü, " Kamu görevlilerine yönelik şiddet münferit değil, önleyici tedbirler alınmadığı için kronikleşmiş bir sorundur. Şiddet normalleştirilemez, kaderleştirilemez. Sözlü kınamalar, temenniler ve geçici önlemler artık yeterli değildir” dedi.
Türk Büro Çalışanları Sendikası’ndan 5 Acil Talep
Açıklamasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve ilgili bakanlıklara seslenen Faruk Ünlü, kamu görevlilerini koruyacak idari ve hukuki yapıların hızla inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Ünlü, çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:
- Kamu görevlilerine yönelik saldırılar ağırlaştırılmış cezalarla karşılık bulmalıdır.
- Bu suçlar "Katalog Suç" kapsamına alınmalıdır.
- Kamu kurumlarında kadrolu ve silahlı güvenlik personeli istihdamı artırılmalıdır.
- Kurum girişlerinde X-Ray cihazı ve kamera sistemleri gibi fiziki güvenlik önlemleri eksiksiz uygulanmalıdır.
- Memuru koruyan yasal düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmelidir.
Etiketler:
Manşet Haber
Google Haberler'de Abone Ol