DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Telme Köyü Taşkın Kontrol İnşaatı kapsamında bugüne kadar 3 bin 799 metre uzunluğunda taşkın kontrol yapısı ile 7 adet menfez imalatının tamamlandığı belirtildi.
Şiran Deresi'nin taşkın dönemlerinde oluşturabileceği riskleri en aza indirmek amacıyla hayata geçirilen proje sayesinde hem yerleşim alanlarının hem de tarım arazilerinin korunması amaçlanıyor. Çalışmalar kapsamında dere yatağında gerekli düzenlemeler yapılırken, suyun kontrollü şekilde akışını sağlayacak altyapı unsurları da inşa edildi.
DSİ yetkilileri, proje kapsamında korkuluk imalatlarının devam ettiğini ve çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Telme Köyü'nün taşkınlara karşı daha güvenli bir yapıya kavuşacağını ifade etti.
Bölge halkı açısından büyük önem taşıyan yatırımın tamamlanmasıyla birlikte, özellikle yoğun yağış dönemlerinde yaşanabilecek olası taşkınların önüne geçilmesi ve can ile mal güvenliğinin artırılması hedefleniyor. Haber: Ebuzer YAPAR