TBMM Genel Kurulunda Harşit Savunması Vurgusu: Milletvekili Musa Küçük’ten 8 Kasım’daki Anma Etkinliklerine Davet

Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Harşit Savunması’nın tarihî önemine dikkati çekerek tüm bölge halkını 8 Kasım Pazar günü Kürtün ilçesinde gerçekleştirilecek anma etkinliklerine davet etti.

TBMM Genel Kurulunda Harşit Savunması Vurgusu: Milletvekili Musa Küçük’ten 8 Kasım’daki Anma Etkinliklerine Davet

MHP Gümüşhane Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Musa Küçük, her yıl kasım ayının ilk haftasında düzenlenen Tarihî Harşit Savunması ve Zaferi Anma Etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında bölge tarihine dikkati çeken Küçük, Harşit Savunması Vakfı, Gümüşhane Valiliği ve Kürtün Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek organizasyonun önemini vurguladı. Harşit Savunması’nın yalnızca Gümüşhane’nin değil, bütün bölgenin ortak tarihî mirası olduğunu ifade etti.

"Karadeniz’In Çanakkalesi Harşit Vadisi"

Mücadelenin kahramanlık boyutuna değinen Musa Küçük, “Birinci Dünya Savaşı sırasında Rus işgaline karşı Harşit Vadisi’nde verilen mücadele, kahraman ecdadımızın vatan sevgisinin, fedakârlığının ve bağımsızlık iradesinin unutulmaz bir nişanesidir” dedi.

Harşit Vadisi’nde sergilenen direnişin bölge savunmasındaki stratejik rolüne dikkati çeken Küçük, bu tarihî mirasın gelecek nesillere aktarılmasının millî bir görev olduğunu dile getirdi.

Kürtün’de Şehitlere Vefa ve Zafer Yürüyüşü Yapilacak

Aziz şehitlerin hatırasını yaşatmak amacıyla geniş kapsamlı bir program hazırlandığını bildiren Küçük, “Aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak ve tarihî mirasa sahip çıkmak amacıyla 8 Kasım 2026 Pazar günü saat 11.00’de Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde, Şehitlere Vefa ve Kapaktepe Şehitliği’ne Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Bölge Halkına Birlik Ve Beraberlik Çağrısı

Konuşmasında bölge vilayetleri arasındaki tarihî bağlara değinen Küçük, “Başta Gümüşhaneliler olmak üzere Giresunlu ve Trabzonlu hemşehrilerimi de etkinliğe davet ediyorum. Bu anlamlı yürüyüşte herkesin omuz omuza buluşmasını istiyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmasını tarihî mücadeleye ve ecdadın hatırasına vurgu yapan sözlerle tamamlayan Musa Küçük, “Selam olsun Harşit’in bıçkın delikanlılarına! Selam olsun tarihine sahip çıkan Türk milletine!” dedi.

1 Yorum

Fotoğraflar

1 görsel

Yorumlar 1

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

A
Aydın Sisman 3 saat önce

Kardeşm sana BİR oydeyil BİN oykurban olsun ben 70 yaşındayım oltansungurludan sonra senbirşeyler yapmaya oğraşıyorn öceki vekiller yedi içti yattılar sana vekil teşekür ederim saygılar