Gümüşhane İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Oyun Yoluyla Öğrenme Semineri”, Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde başladı.
Millî Eğitim Akademisi Başkanlığı Mesleki Gelişim Programı kapsamında gerçekleştirilen seminerin açılışına İl Millî Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun da katıldı.
EĞİTİMDE OYUN TEMELLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
Toplam 8 ders saati sürecek eğitim programında, okul öncesi dönemde oyunun çocukların gelişimindeki yeri ve öğretim süreçlerinde nasıl daha etkili kullanılabileceği üzerinde durulacak.
Seminer kapsamında öğretmenlere yönelik şu başlıklar ele alınacak:
- Yapılandırılmış oyunların çocukların gelişim alanlarına etkisi,
- Yaratıcı sınıf içi etkinlik tasarımları,
- Eğitsel materyallerin etkili kullanımı.
ÇOCUKLARIN ÇOK YÖNLÜ GELİŞİMİ HEDEFLENİYOR
Oyun temelli öğrenme yaklaşımının çocukların bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişiminde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekilen eğitimle, okul öncesi öğretmenlerinin bu alandaki bilgi ve uygulama becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Gümüşhane İl Millî Eğitim Müdürlüğü, seminerin öğretmenler açısından verimli geçmesini temenni ederek eğitim sürecine katılan tüm öğretmenlere başarılar diledi.