Gümüşhane’de İyilik Buluşması: Bir Damla Umut

Gümüşhane Üniversitesi Damla Gönüllülük Kulübü tarafından düzenlenen söyleşide, gönüllülük çalışmalarının toplumsal dayanışmadaki hayati önemi ele alındı.

Gümüşhane’de İyilik Buluşması: Bir Damla Umut
Haberler'de Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gönüllülük İşleri Daire Başkanı Abdullah Said Akkuş, gönüllülüğün hayatın her alanına yayılması gerektiğini vurgularken katılımcılarla interaktif bir etkinlik de gerçekleştirdi. 

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde, Damla Gönüllülük Kulübü tarafından “Gönüllülük Söyleşisi” düzenlendi. Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi Karaca Salonu’nda gerçekleştirilen programa Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gönüllülük İşleri Daire Başkanı Abdullah Said Akkuş, Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

REKTÖR YILDIZ’DAN GÖNÜLLÜLÜK ÇAĞRISI

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, üniversite bünyesinde 50’nin üzerinde aktif öğrencinin bulunduğunu kulübün gönüllülük çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Öğrencileri ulusal ve uluslararası projelere katılmaya teşvik eden Yıldız, üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerle kültürel bağların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yıldız, “Üniversitemizdeki bin 600 civarındaki uluslararası öğrencimize de gönülden dokunarak kültürümüzü tanıtmalı, onları ülkelerine birer kültür elçisi olarak uğurlamalıyız” dedi.

Öğrencilere Ulusal Ajans projeleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığının sunduğu imkânlardan yararlanmaları çağrısında bulunan Yıldız, gönüllülük faaliyetlerinin küçük adımlarla başlayarak zaman içinde daha geniş kitlelere ulaşabileceğini vurguladı.

AKKUŞ’TAN İNTERAKTİF ETKİNLİK VE GÖNÜLLÜLÜK MESAJI

Programın konuğu olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gönüllülük İşleri Daire Başkanı Abdullah Said Akkuş, söyleşi öncesinde katılımcılarla interaktif bir “buz kırıcı” etkinlik gerçekleştirdi. Katılımcıların birbiriyle iletişim kurmasını amaçlayan etkinlik, salondaki etkileşimi artırdı.

Konuşmasında Anadolu coğrafyasında kök salan “gönül” kavramına ve merhametin toplumları ayakta tutan önemine değinen Akkuş, kendi yaşamından ve deprem bölgesinde yürüttüğü saha çalışmalarından örnekler paylaştı.

Gönüllülük serüveninin Erzincan depremi sonrasında babasından aldığı ilhamla başladığını anlatan Akkuş, gönüllülüğün yalnızca belirli dönemlerde yapılan çalışmalarla sınırlı olmadığını belirterek, “Gönüllülük sadece belirli dönemlerde yapılan bir faaliyet değil, hayatın her alanına yayılması gereken bir yaşam biçimidir” ifadelerini kullandı.

İnsanlara destek olmanın ve zor zamanlarda onların yanında bulunmanın önemini vurgulayan Akkuş, “Bir çocuğun yüzünü güldürmek, yatalak bir amcanın kapısını çalmak veya deprem bölgesinde bir insanın acısına ortak olmak paradan ve tüm maddi kazanımlardan çok daha kıymetlidir” dedi.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Akkuş, aile ve eğitim sorumluluklarının öncelikli tutulması gerektiğini belirterek gönüllülük faaliyetlerinin bu sorumluluklarla birlikte sürdürülmesini istedi.

SÖYLEŞİDE PLAKET TAKDİMİ

Programın sonunda, kulübe sağladığı desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız’a Damla Gönüllülük Kulübü tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca, gençlik ve gönüllülük çalışmalarına katkılarından ötürü Gençlik ve Spor Bakanlığı Gönüllülük İşleri Daire Başkanı Abdullah Said Akkuş’a da plaket sunuldu.

Etkinlik, kulüp gönüllüleri ile protokol üyelerinin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Gizem KURT

Gizem KURT

Fotoğraflar

5 görsel

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.

Sohbet Odaları