Gümüşhane ÜNİAK’ın “Genç Gümüşhane” Programında Milletvekili Köse Gençlerle Buluştu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, Gümüşhane ÜNİAK tarafından Gençlik Merkezi Genç Oda’da düzenlenen “Genç Gümüşhane” programına katılarak üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Kendi öğrencilik ve meslek hayatından örnekler paylaşan Köse, gençlere yabancı dil öğrenmeleri, kitap okumaları ve kendilerini farklı alanlarda geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Gümüşhane ÜNİAK’ın “Genç Gümüşhane” Programında Milletvekili Köse Gençlerle Buluştu

Gümüşhane ÜNİAK’ın düzenlediği “Genç Gümüşhane” programında öğrencilerle buluşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, gençlerin sorumlulukları ve üniversite yıllarını nasıl değerlendirmeleri gerektiği üzerine konuştu.

Gümüşhane’de doğup büyüdüğünü, ilk ve orta öğrenimini kentte tamamladığını belirten Köse, üniversite eğitiminin ardından yaklaşık 18 yıl avukatlık yaptığını, 2023 seçimleriyle milletvekilliği görevini üstlendiğini anlattı. Gençlere çalışkanlık, dürüstlük ve ahlaklı olmanın önemini hatırlatan Köse, arkadaş çevresinin seçiminde de dikkatli davranmalarını istedi.

“Bir yabancı dil bilin, bir enstrüman çalın”

Konuşmasında yabancı dil öğrenmenin önemine özellikle değinen Köse, kendi gençlik yıllarında bu konuda yeterince çaba göstermediğini ve eksikliğini milletvekilliği döneminde hissettiğini söyledi. Meclis kapsamında gerçekleştirilen yurt dışı görevlendirmelerinde yabancı dil bilen milletvekillerinin tercih edildiğini belirten Köse, yaşadığı durumu şu sözlerle anlattı:

“Gençliğimde yapamadığım, eksikliğini hissettiğim şey yabancı dil öğrenmek oldu. Bugün Meclis'te görevli olarak yurt dışına gidilirken yabancı dil bilenler tercih ediliyor, Celalettin tercih edilmiyor. Mutlaka bir yabancı dil bilin, bir enstrüman çalın.”

Gençlere sesli kitap okuma tavsiyesi

Köse, gençlere kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini de önerdi. Düzgün konuşma ve kendini ifade etme becerisini geliştirmek için her gün beş dakika sesli kitap okunmasını tavsiye eden Köse, bu çalışmanın ayna karşısında veya duvara bakarak yapılabileceğini söyledi.

Gençlerin karşılaştıkları zorluklar karşısında mücadeleyi bırakmamaları gerektiğini belirten Köse, iradeli olmalarını ve işlerini ertelememelerini istedi. Konuşmasında gençlere seslenen Köse, “Aydınlık yarınlarımızın teminatı sizsiniz” ifadelerini kullandı.  Haber: Gizem KURT

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.