İstiklal Marşı’nın, vatan toprakları işgal altındayken kaleme alındığını hatırlatan Başkan Başer, bu eserin Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu ve milli mücadele ruhunu en güçlü şekilde yansıttığını kaydetti. İstiklal Marşı’nın, yok edilmek istenen bir milletin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olduğunu ifade eden Başer, Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözleriyle verilen mücadelenin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü ortaya koyduğunu dile getirdi.
Başer, İstiklal Marşı’nın bugün de millete vatanın kutsal bir emanet olduğunu hatırlattığını belirterek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, satırlarıyla milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmiş, bağımsızlık ruhunu nesilden nesile aktarmıştır” ifadelerini kullandı.
Mesajının sonunda Başkan Vedat Soner Başer, Türk milletinin umudunu, birlik ve beraberliğini dizeleriyle dile getiren Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u vefatının yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle andığını belirtti.