Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gümüşhane’de bir dizi ziyarette bulunarak ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Muhalefete yüklenen Bakan Tunç, “Ülkeyi yönetsin diye öne attıkları Kılıçdaroğlu’na şu an demediklerini bırakmıyorlar” dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Gümüşhane’ye geldi. Program kapsamında ilk olarak Gümüşhane Valiliğini ziyaret eden Bakan Tunç, Vali Aydın Baruş ve il protokolüyle şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Valilik ziyareti sonrası Gümüşhane Adliyesi’ni de ziyaret eden Bakan Tunç, burada Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah ve savcılarla toplantı yaparak adliyedeki işleyiş ve ihtiyaçlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ardından Gümüşhane Barosu’nu ziyaret eden Tunç, kentte görev yapan avukatlarla bir araya gelerek sohbet etti.
Programın devamında AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı ziyareti öncesi GÜMSAŞ Yaşam Evleri mağdurlarını dinleyen Bakan Tunç, sorunun çözümü için çalışacakları sözünü verdi. İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Tunç, burada basın açıklaması yaparak kentteki temaslarına ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.
“28 Yıl Sonra İlk Kez Bir Adalet Bakanını Teşkilatımızda Ağırlıyoruz”
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Sayın Bakanım, sayın vekilim, çok değerli yol arkadaşlarım… Öncelikle hoş geldiniz. Çok uzun bir aradan sonra —Oltan Sungurlu’dan sonra — ilk kez bir Adalet Bakanını teşkilatımızda ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Sağ olun, var olun. Oltan Bey bizim hemşehrimizdi, Sayın Bakanımız da bizim hemşehrimiz. Bugüne kadar talep ettiğimiz ne varsa yerine getirdiniz, getirmeye devam ediyorsunuz. Gümüşhane için yaptığınız her hizmet için teşekkür ediyoruz.”
Milletvekili Köse: “Bakanımızın Gümüşhane’ye Desteği Çok Büyük”
İl Başkanı Erdoğdu’nun ardından AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse konuştu. Köse, 28 yıl aranın ardından bir Adalet Bakanının Gümüşhane teşkilatında bulunmasının önemine vurgu yaparak:
“Saygıdeğer Bakanım, kıymetli hazirun… Sayın Bakanımızın bu ziyareti bizim için çok kıymetlidir. Eski Adalet Bakanımız Mahmut Oltan Sungurlu, Gümüşhane’ye her zaman özel bir yer ayırmıştı. Bugün aynı destek ve ilgi Sayın Bakanımız tarafından da sürdürülüyor. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de Gümüşhane için güzel hizmetlere hep birlikte imza atacağız,” ifadelerini kullandı.
“Gümüşhane’de adalet hizmetlerinin yürütülmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor”
Gümüşhane’deki adalet hizmetleriyle ilgili bilgi veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Gümüşhane’mizde adalet hizmetlerinin yürütülmesiyle ilgili gerekli tedbirleri ve çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Adliye teşkilatımızın konut ihtiyacı vardı. Yaklaşık 70 civarında, 74 artı 8 de Kelkit’te olmak üzere toplam 82 konutu adalet teşkilatımıza kazandırdık. Şu anda ilçelerimizin, özellikle birkaç ilçemizin adalet binasıyla ilgili talebi var. Bununla ilgili proje ve etüt çalışmalarını yapıp yatırım programına inşallah teklif edeceğiz. Gümüşhane’miz için ne gerekiyorsa yapacağız. Gümüşhane en güzeline layık. Çünkü Gümüşhane daima Cumhurbaşkanımızın destekçisi oldu, yanında durdu. Her seçimde Recep Tayyip Erdoğan dedi, AK Parti dedi. Dolayısıyla biz Gümüşhane’ye müteşekkiriz. Ne yapsak azdır. Son seçimde yüzde 78 oranında Cumhurbaşkanımıza destek çıktı. Türkiye’nin en yüksek oranda oy veren illerinden biri Gümüşhane. Dolayısıyla 23 yıldır Gümüşhane’ye çok güzel hizmetler yapıldı. Çok güzel icraatlar var; yollar var, tüneller var. Gümüşhane’nin ulaşılabilir olması anlamında önemli hizmetlere, hastanesinden üniversite yatırımlarına kadar çok değerli eserlere kavuştu. Bizim siyasetimiz eser siyasetidir. Gümüşhane denince Gümüşhanevi Hazretleri akla gelir... Onun çok önemli bir sözü vardır: ‘Esas olan insana hizmettir.’ ‘İnsana hizmet eden hem bu dünyada hem de öbür dünyada abad olur, hayatı kurtulur’ der. Bu çok önemlidir. O nedenle bizim siyasetimizin merkezinde insan vardır. ‘Önce insan’ deriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 23 yıldır kesintisiz iktidarda kalmamızın sebebi millete hizmet etmemiz, insanı öncelememiz ve eser siyasetine önem vermemizdir” diye konuştu.
“Gümüşhaneliler memleketlerine daha sık gidip gelebilecek”
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Tabii türlü türlü engellemelere ve karşı koymalara rağmen Türkiye’nin 81 vilayetini hiçbir ayrım yapmadan yatırımlarla donattık. Eser ürettik, eser siyaseti dedik. Gümüşhanevi Hazretleri’nin dediği gibi: ‘Eser üreten hem bu dünyada hem de öbür dünyada abad olur.’ Bu düşünceden hareketle hep çalıştık ve millet de eser siyasetine oy verdi. Muhalefetin karalama siyasetine hiç itibar etmedi. Bundan sonra da etmeyecek. 81 vilayetimizi hiçbir ayrım yapmadan yatırımlarla donattık. Üniversiteyse üniversite dedik; Gümüşhane’ye de yaptık, Şırnak’a da yaptık. İşte havaalanı Bayburt’a yapılıyor; burnumuzun dibinde. Gümüşhane-Bayburt Havalimanı… Gümüşhane sınırlarında. Bayburtlular ‘Bayburt sınırında’ dedi. Bölgenin havaalanı olacak. Dolayısıyla Trabzon da kullanacak, yeri gelecek Erzurum da kullanacak, Erzincan da kullanacak. İstanbul’da, Avrupa’da yaşayan Gümüşhaneliler memleketlerine daha sık gidip gelebilecek, turizm hareketlenecek. Tünel çalışmaları, devam eden yollar var. Yani biz hiçbir ayrım yapmadan ülkemizin her bir köşesini yatırım hamleleriyle donattık. Hızlı trenler, barajlar, köprüler, Organize Sanayi Bölgelerinde fabrikalar, havalimanları, deniz limanları yaptık” dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son olarak, “Gümüşhane teşkilatımız çok dinamik bir teşkilat, gördüğünüz gibi. Gecenin bu saatinde, akşamın bu vaktinde uzak ilçelerden gelip bizleri karşılayan çok kıymetli teşkilat mensuplarımız oldu. Her birinize teşekkür ediyorum. Ankara’da milletvekilimizle zaten sürekli birlikteyiz. Hem meslektaşımız hem de Gümüşhane için ne yapılması gerekiyorsa o noktada Ankara’daki sesi olarak her zaman yanındayız. İl Başkanımız, önceki milletvekillerimiz, onlarla da uzun yıllara dayanan arkadaşlıklarımız var. Kemalettin Bey şu anda rektör; onunla uzun yıllar milletvekilliği yaptık. Ercan Başkanımız belediye başkanıyken birlikte güzel çalışmalar yaptık. Sabri Bey bile burada; düşünün ki kurucu il başkanı, eski milletvekili. Bu birliktelik, bu beraberlik olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Lütfi Doğan Hocamız rahmetli… Bugün vefatının yıl dönümüymüş. O da Gümüşhane’nin önemli bir değeri. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Onun oğlu Yahya Doğan abimizle de vekillik yaptık. Gümüşhane’de gerçekten çok kıymetli dostlarımız, kardeşlerimiz var. İnşallah hep birlikte hem Gümüşhane’miz için hem de ülkemizin kalkınması, huzurlu geleceğe emin adımlarla ilerlemesi ve Türkiye Yüzyılı’nın güçlü bir şekilde inşası için tüm kadrolarımızla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yolumuza devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Bakan Tunç son olarak Gümüşhane Belediyesi’ni ziyaret ederek programını sonlandırdı.
Ziyaretlerde Bakan Tunç’a; HSK 1. Daire Başkanı Turan Kuloğlu, Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım, Teftiş Kurulu Başkanı Cihan Yıldız, CTE Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Personel Genel Müdürü Yusuf Soner Çiftçioğlu, İç Denetim Birim Başkanı Numan Eroğlu, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı İbrahim Çetin, Eğitim Dairesi Başkanı İbrahim Şahin, Destek Hizmetleri Dairesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Böcek, Yüksek Müşavir Sinan Cengiz, Basın Müşaviri İlker Uykal ve Koruma Müdürü Bayram Akşit eşlik etti.