• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 18 °C

2015-2016 EĞİTİM/ ÖĞRETİM YILINDA

29.09.2015 18:38
DİDEM DİLAN AY / YAZAR

DİDEM DİLAN AY / YAZAR

Yeni eğitim – öğretim yılının ilk günlerine merhaba dedik. Henüz defter, kitap, kalem, sıra ile yeni tanışmış minik öğrencileri ve heyecanlı velileri fark etmekteyiz.

En önemlisi ise, bu kutsal mesleğin temsilcileri öğretmenlerimizin toplum nazarında anlam ve öneminin hatırlanacağı serüven yeniden başlamaktadır. Hz. Ali’nin, bir harfi için kırk yıl paha biçtiği, M. Kemal Atatürk’ün inandığı ve güvendiği, geleceği ellerine bıraktığı kutsal vazifenin bekçileri yeni bir yıla “Günaydın” dediler.

Öğretmenlik mesleği, gerçekten sevgi, saygı, özveri ve sabır isteyen bir meslektir. Sadece toplumun öğretmene bakış açısı değil, öğretmenlerin de kendilerine olan saygıları, mesleğin gerçek değer ve önemini toplum nazarında yansıtacaktır. Öğretmenler, daha doğrusu ilimin bir adım daha öteye gidebilmesinde katkı sunan değerli insanlar, geleceğin mimarı konumundadır. Her anlamda güçlü bir gelecek bugünün eğitim ve öğretim kalitesi ile kendini gösterecektir. Eğitim ve öğretim alanındaki her bir yatırım, gelecek nesilde kendini belli edecektir.

Eğitim ve öğretim faaliyetleri ne kadar da öğretmen – öğrenci arasındaki ikili ilişkiye dayandırılsa da, öğretmen – öğrenci – veli arsındaki üçlü ilişki daha verimli olmuştur. Öğretmen – öğrenci – veli arasındaki dönüşümlü ilişki ne kadar güçlü ise, eğitim ve öğretim alanındaki başarı o kadar yüksek olabilmektedir. Çünkü öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişki ne kadar güçlü olsa da, bazen velilerin korku, heyecan, strese bağlı bazı davranışları, bu ilişkiden başarı doğmasını engellemektedir. Velilerin öğrenciye müdahalesi, öğretmenlerin rehberliği ve bilgisi eşliğinde olmalıdır. Bu birlikte çabanın sonucu başarıya daha yakın olacaktır.

İsmail Hikmet Ertaylan  dizelerinde, “Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun.” diyerek, öğretmenlerin ülkelerine karşı hizmet aşkını ve bağlılığını vurgulamıştır. Şüphesiz ki, en büyük miras kıymetli öğretmenlerimizin ellerindedir. Onlar cehaletin ve karanlığın en büyük düşmanı, aydınlığa çıkacak yolun en iyi rehberleridir.

Bütün öğretmen büyüklerimin ve öğretmenlik mesleğine henüz başlamış olan genç arkadaşlarımın yeni eğitim - öğretim yılını kutlar, öğrencilerinin öğrenme hevesinin daim olması ve başarılarının ülke sınırları ile kalmayıp evrensel hadde ulaşmasını ümit ederim.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim